Marhahús ribizlimártással receptje

Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!

Mi így készítjük ezt a marhahúsos receptet:

Marhahús ribizlimártással receptje

Hozzávalók

  • 4 szelet főtt marhahús,
  • 40 dkg leszemezett ribizli,
  • 1 evőkanál margarin,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • cukor,
  • citromlé.

Főtt marhahús ribizlimártással elkészítése

  1. A ribizli felét összeturmixoljuk, a másik felét citromlével és cukorral ízesített vízben (lepje el a gyümölcsöt!) megfőzzük.
  2. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, majd hozzá öntjük a főtt ribizlit a levével együtt.
  3. Addig keverjük, amíg besűrűsödik, akkor e tejszínt is hozzáadjuk és az egészet összemelegítjük.
  4. A tűzről levéve kevergetve lehűtjük, belekeverjük a turmixolt gyümölcsöt és ízlés szerint adunk még hozzá cukrot, vagy citromlevet.
  5. A levesben főtt, még meleg hússzeleteket tányérokra rakjuk és leöntjük a meleg mártással.
  6. Köretként burgonyakrokettet kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − egy =

Scroll to top