Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!
Mi így készítjük ezt a marhahúsos receptet:
Marhahús ribizlimártással receptje
Hozzávalók
- 4 szelet főtt marhahús,
- 40 dkg leszemezett ribizli,
- 1 evőkanál margarin,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 dl tejszín,
- cukor,
- citromlé.
Főtt marhahús ribizlimártással elkészítése
- A ribizli felét összeturmixoljuk, a másik felét citromlével és cukorral ízesített vízben (lepje el a gyümölcsöt!) megfőzzük.
- A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, majd hozzá öntjük a főtt ribizlit a levével együtt.
- Addig keverjük, amíg besűrűsödik, akkor e tejszínt is hozzáadjuk és az egészet összemelegítjük.
- A tűzről levéve kevergetve lehűtjük, belekeverjük a turmixolt gyümölcsöt és ízlés szerint adunk még hozzá cukrot, vagy citromlevet.
- A levesben főtt, még meleg hússzeleteket tányérokra rakjuk és leöntjük a meleg mártással.
- Köretként burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!