Fóliában sült borjúcsülök

Természetesen megint egy szabadban elkészítendő, igazi tavaszi étellel jöttünk elő, a fóliában sült borjúcsülökkel. A fólia most azért kell, hogy az ízek összpontosuljanak, továbbá a hosszabb sütési idő miatt ne égjen meg a bőr.

Fóliában sült borjúcsülök receptje

Hozzávalók

2 borjúcsülök,
3 gerezd fokhagyma,
5 dl olaj,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
só.

Fóliában sült borjúcsülök elkészítése

A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk.
A zúzott fokhagymát összekeverjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Ezzel a fűszerkeverékkel a csülköket erősen bedörzsöljük, és 30 percig állni hagyjuk.
A kiterített alufóliát jól bekenjük olajjal, a csülköket ezekbe légmentesen becsomagoljuk, és forró grillrostra tesszük.
A grillezés befejezése előtt 20 perccel a fóliát kinyitjuk, a csülköket kivesszük, és a grillroston minden oldalukat megpirítjuk.
Végül a csülökhúst felszeleteljük, és friss salátákkal tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × kettő =

Scroll to top