Fóliában sült borjúcsülök

Természetesen megint egy szabadban elkészítendő, igazi tavaszi étellel jöttünk elő, a fóliában sült borjúcsülökkel. A fólia most azért kell, hogy az ízek összpontosuljanak, továbbá a hosszabb sütési idő miatt ne égjen meg a bőr.

Fóliában sült borjúcsülök receptje

Hozzávalók

2 borjúcsülök,
3 gerezd fokhagyma,
5 dl olaj,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
só.

Fóliában sült borjúcsülök elkészítése

A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk.
A zúzott fokhagymát összekeverjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Ezzel a fűszerkeverékkel a csülköket erősen bedörzsöljük, és 30 percig állni hagyjuk.
A kiterített alufóliát jól bekenjük olajjal, a csülköket ezekbe légmentesen becsomagoljuk, és forró grillrostra tesszük.
A grillezés befejezése előtt 20 perccel a fóliát kinyitjuk, a csülköket kivesszük, és a grillroston minden oldalukat megpirítjuk.
Végül a csülökhúst felszeleteljük, és friss salátákkal tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + tizenkilenc =

Scroll to top