Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.
Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!
Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók
- 60 dkg borjúfelsál,
- 16 dkg libamáj,
- 20 dkg zsemlemorzsa,
- 5 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 2 tojás,
- őrölt fehér bors,
- só,
- olaj a sütéshez.
Borjúszelet libamájjal töltve recept
- A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
- A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
- Félretesszük, és kihűtjük.
- A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
- Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
- Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
- Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?