Borjúszelet libamájjal töltve

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.

Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!

Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Borjúszelet libamájjal töltve recept

  1. A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
  2. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
  3. Félretesszük, és kihűtjük.
  4. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
  5. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
  6. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
  7. Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Marha receptek, Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =