Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.

Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!

Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Borjúszelet libamájjal töltve recept

  1. A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
  2. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
  3. Félretesszük, és kihűtjük.
  4. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
  5. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
  6. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
  7. Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

három × négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close