Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.

Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!

Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Borjúszelet libamájjal töltve recept

  1. A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
  2. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
  3. Félretesszük, és kihűtjük.
  4. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
  5. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
  6. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
  7. Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × kettő =

Scroll to top