Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.

Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!

Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Borjúszelet libamájjal töltve recept

  1. A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
  2. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
  3. Félretesszük, és kihűtjük.
  4. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
  5. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
  6. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
  7. Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

Scroll to top