A burgonyás vagdaltunk Ha jobban tetszik: fasírozott) marhahúsból készül. A recept hasonlít a többi vagdalt recepthez! Melegen tálalva burgonyapürét adjunk hozzá, de kiváló hidegen szendvicsbetétként is.
Ez a burgonyás fasírozott egyben, sütőben sül, de a masszából pogácsákat szaggatva zsiradékban is kisüthető.
Burgonyás vagdalt recept
Hozzávalók
- 50-50 dkg marhahús és burgonya,
- 2 tojás,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 evőkanál olaj,
- őrölt bors, só.
Burgonyás vagdalt elkészítése
- A sovány marhahúst kétszer ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a tojásokat, az olajban megpirított hagymát, sóval, borssal ízesítjük.
- A masszát jól összedolgozzuk, és vizes kézzel hosszú rúd formára alakítjuk. olajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét is megkenjük olajjal.
- Közepes hőmérsékletű sütőben 45-50 percig sütjük.
- Felszeleteljük, és burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Húspogácsánk fűszerezését saját szájízünk szerint végezhetjük, ez a recept csak a kiindulási alap hozzá. A fasírozottaknál szinte végtelen az ízesítési lehetőség, a csípőstől az édeskés fűszerekig szinte minden variáció megengedett, csak egyet kell figyelembe venni: akinek készítjük, az legyen vevő az adott ízvilágra!