Burgonyás vagdalt

A burgonyás vagdaltunk Ha jobban tetszik: fasírozott) marhahúsból készül. A recept hasonlít a többi vagdalt recepthez! Melegen tálalva burgonyapürét adjunk hozzá, de kiváló hidegen szendvicsbetétként is.

Ez a burgonyás fasírozott egyben, sütőben sül, de a masszából pogácsákat szaggatva zsiradékban is kisüthető.

Burgonyás vagdalt recept

Hozzávalók

  • 50-50 dkg marhahús és burgonya,
  • 2 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Burgonyás vagdalt elkészítése

  1. A sovány marhahúst kétszer ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a tojásokat, az olajban megpirított hagymát, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A masszát jól összedolgozzuk, és vizes kézzel hosszú rúd formára alakítjuk. olajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét is megkenjük olajjal.
  4. Közepes hőmérsékletű sütőben 45-50 percig sütjük.
  5. Felszeleteljük, és burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Húspogácsánk fűszerezését saját szájízünk szerint végezhetjük, ez a recept csak a kiindulási alap hozzá. A fasírozottaknál szinte végtelen az ízesítési lehetőség, a csípőstől az édeskés fűszerekig szinte minden variáció megengedett, csak egyet kell figyelembe venni: akinek készítjük, az legyen vevő az adott ízvilágra!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 5 =

Scroll to top