Burgonyás vagdalt

A burgonyás vagdaltunk Ha jobban tetszik: fasírozott) marhahúsból készül. A recept hasonlít a többi vagdalt recepthez! Melegen tálalva burgonyapürét adjunk hozzá, de kiváló hidegen szendvicsbetétként is.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez a burgonyás fasírozott egyben, sütőben sül, de a masszából pogácsákat szaggatva zsiradékban is kisüthető.

Burgonyás vagdalt recept

Hozzávalók

  • 50-50 dkg marhahús és burgonya,
  • 2 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Burgonyás vagdalt elkészítése

  1. A sovány marhahúst kétszer ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a tojásokat, az olajban megpirított hagymát, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A masszát jól összedolgozzuk, és vizes kézzel hosszú rúd formára alakítjuk. olajjal kikent tepsibe helyezzük, és a tetejét is megkenjük olajjal.
  4. Közepes hőmérsékletű sütőben 45-50 percig sütjük.
  5. Felszeleteljük, és burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Húspogácsánk fűszerezését saját szájízünk szerint végezhetjük, ez a recept csak a kiindulási alap hozzá. A fasírozottaknál szinte végtelen az ízesítési lehetőség, a csípőstől az édeskés fűszerekig szinte minden variáció megengedett, csak egyet kell figyelembe venni: akinek készítjük, az legyen vevő az adott ízvilágra!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy × három =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház