Borjúbecsinált almával

Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!

Borjúbecsinált almával hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 50 dkg alma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • fél citrom,
  • néhány szem bors, só.

Borjúbecsinált almával elkészítése

  1. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
  2. Megsózzuk, egész borssal és 1 kisebb fej hagymával fűszerezzük.
  3. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk, a megtisztított, kockára vágott savanykás almát.
  4. Világos vajas rántással sürítjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. Citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
  6. Tálaláskor külön edényben párolt rizst adunk hozzá.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

húsz − tizenhét =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close