Borjúbecsinált almával

Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!

Borjúbecsinált almával hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 50 dkg alma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • fél citrom,
  • néhány szem bors, só.

Borjúbecsinált almával elkészítése

  1. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
  2. Megsózzuk, egész borssal és 1 kisebb fej hagymával fűszerezzük.
  3. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk, a megtisztított, kockára vágott savanykás almát.
  4. Világos vajas rántással sürítjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. Citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
  6. Tálaláskor külön edényben párolt rizst adunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − 2 =

Scroll to top