Legtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben – természetesen – marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is.
A kockára vágott húst a borivók steak-je készítésekor megfűszerezzük, majd 2-3 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ledaráljuk, majd készre keverjük és forró olajban kisütjük.
Borivók steak-je hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 30 dkg marhahús,
- 10 dkg füstölt sonka,
- 10 dkg füstölt sajt,
- 1 zsemle,
- 1 tojás,
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 dl olaj,
- őrölt bors, köménymag, só.
Borivók steak-je recept
- A húst, és a sonkát kockára vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és jól összekeverjük.
- Hűtőszekrényben 2-3 órát pihentetjük, majd ledaráljuk. Beletesszük a beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, a tojást, és a reszelt füstölt sajtot.
- Jól összedolgozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Apropó borivók! Tudták hogy a borivóknak van tízparancsolata? Az első mindjárt az, hogy bort sose igyál éhgyomorra!