Borivók steak-je

Bor, vörösbor | Borivók steakje receptLegtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben – természetesen – marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is.

A kockára vágott húst a borivók steak-je készítésekor megfűszerezzük, majd 2-3 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ledaráljuk, majd készre keverjük és forró olajban kisütjük.

Borivók steak-je hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg marhahús,
  • 10 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 1 zsemle,
  • 1 tojás,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, köménymag, só.

Borivók steak-je recept

  1. A húst, és a sonkát kockára vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  2. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és jól összekeverjük.
  3. Hűtőszekrényben 2-3 órát pihentetjük, majd ledaráljuk. Beletesszük a beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, a tojást, és a reszelt füstölt sajtot.
  4. Jól összedolgozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Apropó borivók! Tudták hogy a borivóknak van tízparancsolata? Az első mindjárt az, hogy bort sose igyál éhgyomorra!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − 7 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close