Borivók steak-je

Bor, vörösbor | Borivók steakje receptLegtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben – természetesen – marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is.

A kockára vágott húst a borivók steak-je készítésekor megfűszerezzük, majd 2-3 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ledaráljuk, majd készre keverjük és forró olajban kisütjük.

Borivók steak-je hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg marhahús,
  • 10 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 1 zsemle,
  • 1 tojás,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, köménymag, só.

Borivók steak-je recept

  1. A húst, és a sonkát kockára vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  2. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és jól összekeverjük.
  3. Hűtőszekrényben 2-3 órát pihentetjük, majd ledaráljuk. Beletesszük a beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, a tojást, és a reszelt füstölt sajtot.
  4. Jól összedolgozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Apropó borivók! Tudták hogy a borivóknak van tízparancsolata? Az első mindjárt az, hogy bort sose igyál éhgyomorra!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − öt =

Scroll to top