Bifsztek tükörtojással

Rostélyon készült tavaszi étel receptje a bifsztek tükörtojással. Alapja a legfinomabb húsok egyike, a bélszín, technikája pedig a roston sütés. Szabadban, roston készítsük, sokkal finomabb lesz, ami általában is igaz, ha az ételt a szabadban készítjük el.

Bifsztek tükörtojással receptje

Hozzávalók
60 dkg bélszín,
1dl olaj,
4 tojás,
2 evőkanál mustár,
őrölt bors,
só.

Bifsztek elkészítése tükörtojással

A bélszínt lehártyázzuk, megszórjuk borssal, és bekenjük mustárral. Megkenjük olajjal, és légmentesen zsírpapírba csomagoljuk. Hűtőszekrénybe téve 3-4 napig érleljük.
Felhasználáskor kicsomagoljuk, és 4 szeletre vágjuk. Enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd olajba mártva a szeleteket a rostsütőlapra helyezzük.
Sütés közben villával megszúrni nem szabad, csak sütőlapáttal forgassuk. Sütési ideje attól függ, hogy angolosan, vagy jól átsütve szeretjük.
Hasonlóan a sütőlapra ütjük a tojásokat, és tükörtojásszerűen megsütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

Scroll to top