Bélszínlángos

A bélszín a marha legfinomabb része – mondjuk mi.  A bélszínlángost ennek megfelelően nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a  szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda. Tartsunk annyi helyet, hogy a forró levegő tudjon a hús alatt áramlani.

A grillezett húsban az értékesebb anyagok – vitaminok, nyomelemek és főképp az ízek – akkor maradnak benn, ha hús pórusai gyorsan összehúzódnak a forró levegőtől, de nem ég meg a felület.

Bélszínlángos receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 5 dl olaj,
  • őrölt bors,

Bélszínlángos elkészítése

  1. A megfelelően érlelt bélszínt négy, egyforma szeletekre vágjuk.
  2. Kiveregetjük kb. 1 cm vastagságúra, lángos-szerűen kinyújtjuk.
  3. Sóval, borssal fűszerezzük, kevés mustárral megkenjük, és olajba mártva rostsütőre helyezve, mindkét oldalára átfordítva, 1-1 percig sütjük.
  4. Hagymás burgonyasalátával, vagy majonézes gombasalátával tálaljuk.

Figyelem! A puha húsokat – sertés, hal, szárnyas – ne veregessük ki és ne szurkáljuk meg roston sütés előtt, mert eltávoznak belőlük az értékes anyagok sütés közben!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Scroll to top