Bélszínlángos

A bélszín a marha legfinomabb része – mondjuk mi.  A bélszínlángost ennek megfelelően nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a  szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda. Tartsunk annyi helyet, hogy a forró levegő tudjon a hús alatt áramlani.

A grillezett húsban az értékesebb anyagok – vitaminok, nyomelemek és főképp az ízek – akkor maradnak benn, ha hús pórusai gyorsan összehúzódnak a forró levegőtől, de nem ég meg a felület.

Bélszínlángos receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 5 dl olaj,
  • őrölt bors,

Bélszínlángos elkészítése

  1. A megfelelően érlelt bélszínt négy, egyforma szeletekre vágjuk.
  2. Kiveregetjük kb. 1 cm vastagságúra, lángos-szerűen kinyújtjuk.
  3. Sóval, borssal fűszerezzük, kevés mustárral megkenjük, és olajba mártva rostsütőre helyezve, mindkét oldalára átfordítva, 1-1 percig sütjük.
  4. Hagymás burgonyasalátával, vagy majonézes gombasalátával tálaljuk.

Figyelem! A puha húsokat – sertés, hal, szárnyas – ne veregessük ki és ne szurkáljuk meg roston sütés előtt, mert eltávoznak belőlük az értékes anyagok sütés közben!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

Scroll to top