A bélszín a marha legfinomabb része – mondjuk mi. A bélszínlángost ennek megfelelően nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda. Tartsunk annyi helyet, hogy a forró levegő tudjon a hús alatt áramlani.
A grillezett húsban az értékesebb anyagok – vitaminok, nyomelemek és főképp az ízek – akkor maradnak benn, ha hús pórusai gyorsan összehúzódnak a forró levegőtől, de nem ég meg a felület.
Bélszínlángos receptje
Hozzávalók
- 60 dkg bélszín,
- 1 evőkanál mustár,
- 5 dl olaj,
- őrölt bors,
- só
Bélszínlángos elkészítése
- A megfelelően érlelt bélszínt négy, egyforma szeletekre vágjuk.
- Kiveregetjük kb. 1 cm vastagságúra, lángos-szerűen kinyújtjuk.
- Sóval, borssal fűszerezzük, kevés mustárral megkenjük, és olajba mártva rostsütőre helyezve, mindkét oldalára átfordítva, 1-1 percig sütjük.
- Hagymás burgonyasalátával, vagy majonézes gombasalátával tálaljuk.
Figyelem! A puha húsokat – sertés, hal, szárnyas – ne veregessük ki és ne szurkáljuk meg roston sütés előtt, mert eltávoznak belőlük az értékes anyagok sütés közben!