A Szusi – vagy ha jobban tetszik akkor Szushi – a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!Az elkészítéséhez szusi rizst használjunk! A lazac helyett egyéb tengeri halfilével – pl: tonhallal – is megpróbálkozhatunk.
Szusi egyszerűen hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
- 10 dkg lazacfilé,
- 1 (19-22 cm) nori,
- 10 dkg főtt szusirizs,
- szójaszósz,
- savanyított gyömbérgyökér,
- wasabi.
Szusi elkészítése egyszerűen
- Tegyük a nori lapot a fényesebbik felével lefele a szusigyékényre.
- Rakjuk rá a főtt szusirizst, alaposan simítsuk el, hogy a szélén is egyforma vastagságú legyen.
- Helyezzük a lazacot a rizs közepére.
- A halat tartva, lassan tekerjük fel a szusigyékényt, hogy egyenletes vastagságú hurkát kapjunk.
- Szeleteljük fel úgy, hogy mindig félbevágjuk a tekercset: így egyenlő magasságú lesz a szusi.
- Szójaszósszal kínálva azonnal fogyasztható.