Szusi egyszerűen

Szusi egyszerűen | kedvenc-receptek.huA Szusi – vagy ha jobban tetszik akkor Szushi – a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!Az elkészítéséhez szusi rizst használjunk! A lazac helyett egyéb tengeri halfilével – pl: tonhallal – is megpróbálkozhatunk.

Szusi egyszerűen hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 10 dkg lazacfilé,
  • 1 (19-22 cm) nori,
  • 10 dkg főtt szusirizs,
  • szójaszósz,
  • savanyított gyömbérgyökér,
  • wasabi.

Szusi elkészítése egyszerűen

  1. Tegyük a nori lapot a fényesebbik felével lefele a szusigyékényre.
  2. Rakjuk rá a főtt szusirizst, alaposan simítsuk el, hogy a szélén is egyforma vastagságú legyen.
  3. Helyezzük a lazacot a rizs közepére.
  4. A halat tartva, lassan tekerjük fel a szusigyékényt, hogy egyenletes vastagságú hurkát kapjunk.
  5. Szeleteljük fel úgy, hogy mindig félbevágjuk a tekercset: így egyenlő magasságú lesz a szusi.
  6. Szójaszósszal kínálva azonnal fogyasztható.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 14 =

Scroll to top