Szusi egyszerűen

A Szusi – vagy ha jobban tetszik akkor Szushi – a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!Az elkészítéséhez szusi rizst használjunk! A lazac helyett egyéb tengeri halfilével – pl: tonhallal – is megpróbálkozhatunk.

Szusi egyszerűen hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 10 dkg lazacfilé,
  • 1 (19-22 cm) nori,
  • 10 dkg főtt szusirizs,
  • szójaszósz,
  • savanyított gyömbérgyökér,
  • wasabi.

Szusi elkészítése egyszerűen

  1. Tegyük a nori lapot a fényesebbik felével lefele a szusigyékényre.
  2. Rakjuk rá a főtt szusirizst, alaposan simítsuk el, hogy a szélén is egyforma vastagságú legyen.
  3. Helyezzük a lazacot a rizs közepére.
  4. A halat tartva, lassan tekerjük fel a szusigyékényt, hogy egyenletes vastagságú hurkát kapjunk.
  5. Szeleteljük fel úgy, hogy mindig félbevágjuk a tekercset: így egyenlő magasságú lesz a szusi.
  6. Szójaszósszal kínálva azonnal fogyasztható.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

17 + öt =