A szegedi ponty zöldségekkel készül, a halat elősütjük hozzá. A zöldségek egy részét is előpároljuk, mert nem egyforma idő alatt puhulnak meg.
Szegedi ponty zöldségekkel hozzávalók
- 80 dkg pontyfilé
- 30 dkg krumpli
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- zöldpaprika
- paradicsom
- 5 dkg liszt
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
- csipetke (tálaláshoz)
Szegedi ponty zöldségekkel recept
- Megsózzuk a pontyszeleteket, majd lisztbe forgatjuk őket, Kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd egy lábasba szedjük.
- A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával.
- Egy kevés vízzel felengedjük és megsózzuk.
- Ezután teszünk bele zúzott fokhagymát, a kockára vágott répákat és félig puhára pároljuk.
- Ekkor tesszük bele a felkockázott burgonyát, paprikát és paradicsomot, majd az egészet a halszeletekre öntjük.
- Mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
- Tálaláskor megszórjuk a 10 dkg lisztből és egy tojásból gyúrt, külön kifőzött csipetkével.