Szegedi ponty zöldségekkel

A szegedi ponty zöldségekkel készül, a halat elősütjük hozzá. A zöldségek egy részét is előpároljuk, mert nem egyforma idő alatt puhulnak meg.

Szegedi ponty zöldségekkel hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • csipetke (tálaláshoz)

Szegedi ponty zöldségekkel recept

  1. Megsózzuk a pontyszeleteket, majd lisztbe forgatjuk őket, Kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd egy lábasba szedjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával.
  3. Egy kevés vízzel felengedjük és megsózzuk.
  4. Ezután teszünk bele zúzott fokhagymát, a kockára vágott répákat és félig puhára pároljuk.
  5. Ekkor tesszük bele a felkockázott burgonyát, paprikát és paradicsomot, majd az egészet a halszeletekre öntjük.
  6. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  7. Tálaláskor megszórjuk a 10 dkg lisztből és egy tojásból gyúrt, külön kifőzött csipetkével.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

4 × 2 =