Sajtos halfilé mikróban

Sajtos halfilé mikróban elkészítve ugyan olyan finom, mintha sütőben készítettük volna. Egyébként is azért van a mikrohullámú sütő, hogy megkönnyítse az életünket, akkor miért ne használnák a kiolvasztáson és a melegítésen kívül másra is?

A hal nagyon egészséges étel, ezt felesleges bizonygatni. Most próbáljuk meg mikróban elkészíteni! Őszi ételnek soroltuk be, mert a hozzávalók között ott van a fehér szőlő leve. Persze más időszakban is el lehet készíteni, ekkor a szőlőlét helyettesíthetjük fehérborral.

Sajtos halfilé mikróban hozzávalók

  • 4 szelet tőkehalfilé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 dl fehér szőlőlé,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 evőkanál citromlé,
  • 2 evőkanál vaj,
  • petrezselyem,
  • só.

Sajtos halfilé mikróban recept

  1. A felengedett halszeleteket megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. A vaj felét és a finomra vágott hagymát egy fedeles mikroedénybe rakjuk, és a mikró legmagasabb fokozatán 2 percig pároljuk.
  3. A hagymát megszórjuk liszttel, hozzáöntjük a szőlőlét, és elkeverjük.
  4. Egy lapos, ovális porcelánedényt kivajazunk, belerakjuk a halszeleteket, ráöntjük a mártást.
  5. Az edényt betesszük a mikróba 15 percre, és grill fokozatra.
  6. Tálaláskor petrezselyemmel, citrommal díszítjük.
  7. Rizsköretet adunk hozzá.
Az a trükk, hogy a mikrohullámú sütőt végre nem csak melegítésre használtuk! Persze az sem árt, ha van a háztartási készülékünkön grill fokozat. Mit tegyünk ha nincs?
A sütőben kell az utolsó fázist megvalósítani, felső sütésre (grillezőre) állítva a kapcsolóját.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 3 =

Scroll to top