A karácsonyi terített asztalok gyakori szereplője a hal, miért nem lehet az akár a rántott pontyfilé tartármártással? A tartárt a recept szerint magunk készítjük, de ha megcsúsztunk a sütéssel-főzéssel, akkor a majonézből dupla mennyiségű tejföllel finom tartárt készíthetünk pillanatok alatt. 🙂
Hozzávalók
- 50-60 dkg pontyfilé,
- 2 tojás,
- liszt,
- zsemlemorzsa,
- só,
- citrom.
Hozzávalók a tartárhoz
- 1 dl olaj,
- 1 tojássárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 2 dl tejföl,
- só,
- bors,
- citrom,
- porcukor,
- fehér bor.
Rántott pontyfilé tartármártással tálalva
- A halszeleteket besózzuk és állni hagyjuk.
- A tartármártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, a sóval, kevés citromlével, majd állandó keverés mellett beleöntjük az olajat, a tejfölt.
- Ízesítjük sóval, borssal, citrommal, porcukorral, kevés fehér borral.
- Felhasználásig hűtőben tároljuk.
- A halszeleteket bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
- Közvetlen tálalás előtt sütjük, mert 5-10 perc alatt elkészül és csak frissen az igazi.
- A sütéshez bő, forró olajat használjunk.
- Tálaláskor a rántott halszeleteket a körettel (rizs vagy hasábburgonya) külön adjuk asztalra, és külön a tartármártást.
Ez teszik, ezt megosztom!