Rántott pontyfilé tartármártással

A karácsonyi terített asztalok gyakori szereplője a hal, miért nem lehet az akár a rántott pontyfilé tartármártással? A tartárt a recept szerint magunk készítjük, de ha megcsúsztunk a sütéssel-főzéssel, akkor a majonézből dupla mennyiségű tejföllel finom tartárt készíthetünk pillanatok alatt. 🙂

Hozzávalók

  • 50-60 dkg pontyfilé,
  • 2 tojás,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • só,
  • citrom.

Hozzávalók a tartárhoz

  • 1 dl olaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • citrom,
  • porcukor,
  • fehér bor.

Rántott pontyfilé tartármártással tálalva

  1. A halszeleteket besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A tartármártáshoz a  tojássárgáját elkeverjük a mustárral, a sóval, kevés citromlével, majd állandó keverés mellett beleöntjük az olajat, a tejfölt.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, citrommal, porcukorral, kevés fehér borral.
  4. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  5. A halszeleteket bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Közvetlen tálalás előtt sütjük, mert 5-10 perc alatt elkészül és csak frissen az igazi.
  7. A sütéshez bő, forró olajat használjunk.
  8. Tálaláskor a rántott halszeleteket a körettel (rizs vagy hasábburgonya) külön adjuk asztalra, és külön a tartármártást.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

hat − négy =