Rántott pontyfilé tartármártással

A karácsonyi terített asztalok gyakori szereplője a hal, miért nem lehet az akár a rántott pontyfilé tartármártással? A tartárt a recept szerint magunk készítjük, de ha megcsúsztunk a sütéssel-főzéssel, akkor a majonézből dupla mennyiségű tejföllel finom tartárt készíthetünk pillanatok alatt. 🙂

Hozzávalók

  • 50-60 dkg pontyfilé,
  • 2 tojás,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • só,
  • citrom.

Hozzávalók a tartárhoz

  • 1 dl olaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • citrom,
  • porcukor,
  • fehér bor.

Rántott pontyfilé tartármártással tálalva

  1. A halszeleteket besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A tartármártáshoz a  tojássárgáját elkeverjük a mustárral, a sóval, kevés citromlével, majd állandó keverés mellett beleöntjük az olajat, a tejfölt.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, citrommal, porcukorral, kevés fehér borral.
  4. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  5. A halszeleteket bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Közvetlen tálalás előtt sütjük, mert 5-10 perc alatt elkészül és csak frissen az igazi.
  7. A sütéshez bő, forró olajat használjunk.
  8. Tálaláskor a rántott halszeleteket a körettel (rizs vagy hasábburgonya) külön adjuk asztalra, és külön a tartármártást.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 16 =

Scroll to top