Rakott pisztráng

Rakott pisztráng tálalvaA rakott pisztráng először párolódik, majd sütőben összesül a tejföllel, sajttal. A pisztráng a lazacfélék családjába tartozik, ami már önmagában is egyfajta rangot ad az ételnek!

Rakott pisztráng hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

4 db pisztráng,
8-8 dkg vaj és reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
2 dl fehérbor,
őrölt fehér bors,
reszelt szerecsendió,
2 dl tejföl,
só.

Rakott pisztráng elkészítése

  1. A pisztrángokat megmossuk, és szárazra itatjuk.
  2. A vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ráfektetjük a halakat, megöntözzük borral, rászórjuk a borsot, és szerecsendiót.
  3. Lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd leöntjük megsózott tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal, rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőben 10 percig sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − hat =

Scroll to top