Rakott pisztráng

Rakott pisztráng tálalvaA rakott pisztráng először párolódik, majd sütőben összesül a tejföllel, sajttal. A pisztráng a lazacfélék családjába tartozik, ami már önmagában is egyfajta rangot ad az ételnek!

Rakott pisztráng hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

4 db pisztráng,
8-8 dkg vaj és reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
2 dl fehérbor,
őrölt fehér bors,
reszelt szerecsendió,
2 dl tejföl,
só.

Rakott pisztráng elkészítése

  1. A pisztrángokat megmossuk, és szárazra itatjuk.
  2. A vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ráfektetjük a halakat, megöntözzük borral, rászórjuk a borsot, és szerecsendiót.
  3. Lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd leöntjük megsózott tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal, rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőben 10 percig sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + tíz =

Scroll to top