A rakott pisztráng először párolódik, majd sütőben összesül a tejföllel, sajttal. A pisztráng a lazacfélék családjába tartozik, ami már önmagában is egyfajta rangot ad az ételnek!
Rakott pisztráng hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
4 db pisztráng,
8-8 dkg vaj és reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
2 dl fehérbor,
őrölt fehér bors,
reszelt szerecsendió,
2 dl tejföl,
só.
Rakott pisztráng elkészítése
- A pisztrángokat megmossuk, és szárazra itatjuk.
- A vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ráfektetjük a halakat, megöntözzük borral, rászórjuk a borsot, és szerecsendiót.
- Lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd leöntjük megsózott tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal, rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőben 10 percig sütjük.