Rácponty

Rácponty | Halas receptekA rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, sokan azonban karácsonyi receptként készítik a rácpontyot.

Rácponty hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg ponty,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 paradicsom,
  • egy zöldpaprika,
  • 60 dkg krumpli,
  • olaj (zsír), só, pirospaprika.

Rácponty elkészítése

  1. A pontyot előkészítjük, zsigereljük, filézzük, irdaljuk, daraboljuk, sózzuk és a szalonna felével megtűzdeljük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát felkarikázzuk a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt.
  4. A halcsontokból alaplét főzünk, amit paprikás-tejfölös habarással behabarunk.
  5. A krumplit és a hagymát megpirítjuk és kizsírozott tepsibe rétegezzük.
  6. Rátesszük a halfiléket, a paradicsom és a paprika szeleteket, meglocsoljuk a paprikás halmártással és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  7. Tálaláskor a megmaradt szalonnát kakastaréj alakúra pirítva hozzáadjuk és még egyszer tejfölt locsolhatunk a forró rácpontyra!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × öt =

Scroll to top