Rácponty

Rácponty | Halas receptekA rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, sokan azonban karácsonyi receptként készítik a rácpontyot.

Rácponty hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg ponty,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 paradicsom,
  • egy zöldpaprika,
  • 60 dkg krumpli,
  • olaj (zsír), só, pirospaprika.

Rácponty elkészítése

  1. A pontyot előkészítjük, zsigereljük, filézzük, irdaljuk, daraboljuk, sózzuk és a szalonna felével megtűzdeljük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát felkarikázzuk a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt.
  4. A halcsontokból alaplét főzünk, amit paprikás-tejfölös habarással behabarunk.
  5. A krumplit és a hagymát megpirítjuk és kizsírozott tepsibe rétegezzük.
  6. Rátesszük a halfiléket, a paradicsom és a paprika szeleteket, meglocsoljuk a paprikás halmártással és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  7. Tálaláskor a megmaradt szalonnát kakastaréj alakúra pirítva hozzáadjuk és még egyszer tejfölt locsolhatunk a forró rácpontyra!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

9 − 7 =

Scroll to top