Pórés-szójás tonhal

A pórés-szójás tonhal egy nagyon egyszerű recept. A megsózott halszeleteket megsütjük a póréhagymás vajban, majd elkészítjük hozzá a szószt.

Pórés-szójás tonhal hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg póréhagyma,
  • 60 dkg tonhal,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl sajtszósz,
  • só.

Pórés-szójás tonhal elkészítése

  1. A vékony szeletekre vágott póréhagymát a vajban üvegesre pároljuk.
  2. Ráfektetjük az előzőleg megsózott halszeleteket, és mindkét oldalukon megsütjük.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, és a sajtszószt, majd a mártást jól beforraljuk.
  4. Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − kettő =

Scroll to top