Pórés-szójás tonhal

A pórés-szójás tonhal egy nagyon egyszerű recept. A megsózott halszeleteket megsütjük a póréhagymás vajban, majd elkészítjük hozzá a szószt.

Pórés-szójás tonhal hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg póréhagyma,
  • 60 dkg tonhal,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl sajtszósz,
  • só.

Pórés-szójás tonhal elkészítése

  1. A vékony szeletekre vágott póréhagymát a vajban üvegesre pároljuk.
  2. Ráfektetjük az előzőleg megsózott halszeleteket, és mindkét oldalukon megsütjük.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, és a sajtszószt, majd a mártást jól beforraljuk.
  4. Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 2 =

Scroll to top