Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.
Hozzávalók
- 80 dkg pontyfilé,
- 2 pohár tejföl,
- 2 tojás,
- 1 citrom,
- 5 dkg vaj,
- 1 fej hagyma,
- 1-2 zöldpaprika,
- paradicsom,
- só,
- bors,
- babérlevél,
- zsemlemorzsa.
Így süsd meg a pontyszeletet tejfölben
- A halfiléket jénai tálba egymás mellé rakjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
- A vajban megfonnyasztjuk a szeletekre vágott hagymát, majd egyenletesen elterítve a halszeletekre öntjük.
- Néhány babérlevelet, szeletelt paprikát, paradicsomot teszünk rá, majd citromlével meglocsoljuk.
- Bevonjuk a tojással elkevert tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben kb. 40 percet sütjük.
Ez teszik, ezt megosztom!