Pontyszelet tejfölben sütve

Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé,
  • 2 pohár tejföl,
  • 2 tojás,
  • 1 citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 1-2 zöldpaprika,
  • paradicsom,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • zsemlemorzsa.

Így süsd meg a pontyszeletet tejfölben

  1. A halfiléket jénai tálba egymás mellé rakjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A vajban megfonnyasztjuk a szeletekre vágott hagymát, majd egyenletesen elterítve a halszeletekre öntjük.
  4. Néhány babérlevelet, szeletelt paprikát, paradicsomot teszünk rá, majd citromlével meglocsoljuk.
  5. Bevonjuk a tojással elkevert tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben kb. 40 percet sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

Scroll to top