Pontyszelet tejfölben sütve

Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé,
  • 2 pohár tejföl,
  • 2 tojás,
  • 1 citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 1-2 zöldpaprika,
  • paradicsom,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • zsemlemorzsa.

Így süsd meg a pontyszeletet tejfölben

  1. A halfiléket jénai tálba egymás mellé rakjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A vajban megfonnyasztjuk a szeletekre vágott hagymát, majd egyenletesen elterítve a halszeletekre öntjük.
  4. Néhány babérlevelet, szeletelt paprikát, paradicsomot teszünk rá, majd citromlével meglocsoljuk.
  5. Bevonjuk a tojással elkevert tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben kb. 40 percet sütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

17 + 14 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close