Pontyszelet tejfölben sütve

Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé,
  • 2 pohár tejföl,
  • 2 tojás,
  • 1 citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 1-2 zöldpaprika,
  • paradicsom,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • zsemlemorzsa.

Így süsd meg a pontyszeletet tejfölben

  1. A halfiléket jénai tálba egymás mellé rakjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  3. A vajban megfonnyasztjuk a szeletekre vágott hagymát, majd egyenletesen elterítve a halszeletekre öntjük.
  4. Néhány babérlevelet, szeletelt paprikát, paradicsomot teszünk rá, majd citromlével meglocsoljuk.
  5. Bevonjuk a tojással elkevert tejföllel, meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben kb. 40 percet sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt + 16 =

Scroll to top