Párolt tengeri hal zöldségágyon

Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Lehetőleg friss zöldségeket használjunk a recepthez, de ha nincs, megteszi a mirelit, vagy a konzerv is.

Párolt tengeri hal zöldségágyon hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg mélyhűtött tengeri hal,
  • 1 db citrom,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg kukorica,
  • 10 dkg zöldbab,
  • 1 dkg vaj,
  • 2 dl fehérbor,
  • 5 szem bors, só.

Párolt tengeri hal elkészítése zöldségágyon

Párolt tengeri hal zöldségágyon | kedvenc-receptek.hu

  1. A mélyhűtött tengeri halat felengedés után darabokra szedjük.
  2. Citromos vízben a megtisztított, kockára vágott gombát, sós vízben a zöldségeket puhára főzzük.
  3. A halat vékonyan kivajazott, tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, fehérbort öntünk rá, egész borsot hozzáadva, lefedve 10-12 perc alatt készre pároljuk.
  4. A főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy × 1 =