Párolt tengeri hal zöldségágyon

Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Lehetőleg friss zöldségeket használjunk a recepthez, de ha nincs, megteszi a mirelit, vagy a konzerv is.

Párolt tengeri hal zöldségágyon hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg mélyhűtött tengeri hal,
  • 1 db citrom,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg kukorica,
  • 10 dkg zöldbab,
  • 1 dkg vaj,
  • 2 dl fehérbor,
  • 5 szem bors, só.

Párolt tengeri hal elkészítése zöldségágyon

Párolt tengeri hal zöldségágyon | kedvenc-receptek.hu

  1. A mélyhűtött tengeri halat felengedés után darabokra szedjük.
  2. Citromos vízben a megtisztított, kockára vágott gombát, sós vízben a zöldségeket puhára főzzük.
  3. A halat vékonyan kivajazott, tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, fehérbort öntünk rá, egész borsot hozzáadva, lefedve 10-12 perc alatt készre pároljuk.
  4. A főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − tizenhárom =

Scroll to top