Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Lehetőleg friss zöldségeket használjunk a recepthez, de ha nincs, megteszi a mirelit, vagy a konzerv is.
Párolt tengeri hal zöldségágyon hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 60 dkg mélyhűtött tengeri hal,
- 1 db citrom,
- 10 dkg gomba,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg zöldborsó,
- 10 dkg kukorica,
- 10 dkg zöldbab,
- 1 dkg vaj,
- 2 dl fehérbor,
- 5 szem bors, só.
Párolt tengeri hal elkészítése zöldségágyon
- A mélyhűtött tengeri halat felengedés után darabokra szedjük.
- Citromos vízben a megtisztított, kockára vágott gombát, sós vízben a zöldségeket puhára főzzük.
- A halat vékonyan kivajazott, tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, fehérbort öntünk rá, egész borsot hozzáadva, lefedve 10-12 perc alatt készre pároljuk.
- A főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk.