Nyárson sült hal

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu
Kicsit elhanyagoltuk a nyárson, roston illetve bográcsban, és főként a szabadban készülő ételek közreadását, a nyárson sült hal receptünkkel ezt a nagy hallgatást szeretnénk megtörni. A fanyalgóknak azért dobunk egy kis koncot, mert tonhalat sütünk a nyárson, nem valamely hazai halfélét. Mentségünkre szóljon, hogy cukkinit is húzunk a nyársra, valamint citromos, fokhagymás olajjal kenjük be a nyársat, amitől még különlegesebb lesz talán az étel.

Nyárson sült hal receptje

Hozzávalók

50 dkg tonhalfilé,
1 citrom,
1 gerezd fokhagyma,
2 vastag húsú zöldpaprika,
1 cukkini,
1 dl olaj,
só.

A halétel elkészítése

A felengedett halhúsról a nedvességet leitatjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén megsózzuk.
A kicsumázott paprikát nyársra húzhatóra vágjuk, a megmosott cukkinit karikákra vágjuk.
Váltakozva nyársra húzzuk a paprikát, a haldarabokat, meg a cukkinit.
A zúzott fokhagymát citromlével, és olajjal összekeverjük, majd megkenjük vele a nyársakat, parázs fölött forgatva megsütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + kilenc =

Scroll to top