Nyárson sült hal

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu
Kicsit elhanyagoltuk a nyárson, roston illetve bográcsban, és főként a szabadban készülő ételek közreadását, a nyárson sült hal receptünkkel ezt a nagy hallgatást szeretnénk megtörni. A fanyalgóknak azért dobunk egy kis koncot, mert tonhalat sütünk a nyárson, nem valamely hazai halfélét. Mentségünkre szóljon, hogy cukkinit is húzunk a nyársra, valamint citromos, fokhagymás olajjal kenjük be a nyársat, amitől még különlegesebb lesz talán az étel.

Nyárson sült hal receptje

Hozzávalók

50 dkg tonhalfilé,
1 citrom,
1 gerezd fokhagyma,
2 vastag húsú zöldpaprika,
1 cukkini,
1 dl olaj,
só.

A halétel elkészítése

A felengedett halhúsról a nedvességet leitatjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén megsózzuk.
A kicsumázott paprikát nyársra húzhatóra vágjuk, a megmosott cukkinit karikákra vágjuk.
Váltakozva nyársra húzzuk a paprikát, a haldarabokat, meg a cukkinit.
A zúzott fokhagymát citromlével, és olajjal összekeverjük, majd megkenjük vele a nyársakat, parázs fölött forgatva megsütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 − 6 =

Scroll to top