Kicsit elhanyagoltuk a nyárson, roston illetve bográcsban, és főként a szabadban készülő ételek közreadását, a nyárson sült hal receptünkkel ezt a nagy hallgatást szeretnénk megtörni. A fanyalgóknak azért dobunk egy kis koncot, mert tonhalat sütünk a nyárson, nem valamely hazai halfélét. Mentségünkre szóljon, hogy cukkinit is húzunk a nyársra, valamint citromos, fokhagymás olajjal kenjük be a nyársat, amitől még különlegesebb lesz talán az étel.
Nyárson sült hal receptje
Hozzávalók
50 dkg tonhalfilé,
1 citrom,
1 gerezd fokhagyma,
2 vastag húsú zöldpaprika,
1 cukkini,
1 dl olaj,
só.
A halétel elkészítése
A felengedett halhúsról a nedvességet leitatjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén megsózzuk.
A kicsumázott paprikát nyársra húzhatóra vágjuk, a megmosott cukkinit karikákra vágjuk.
Váltakozva nyársra húzzuk a paprikát, a haldarabokat, meg a cukkinit.
A zúzott fokhagymát citromlével, és olajjal összekeverjük, majd megkenjük vele a nyársakat, parázs fölött forgatva megsütjük.