Lecsós ponty

A lecsós ponty olyan hal étel, aminek a titka az irdalásban van, mert egyébként roppant egyszerűen elkészíthető: az összetevőket összerakjuk és készre sütjük a sütőben.

Lecsót már tudunk készíteni (ugye?), talán a burgonyát is meg tudjuk főzni a héjában, marad a ponty beirdalás mint kihívás. A lecsós ponty a következők szerint készítendő:

Lecsós ponty receptje

Hozzávalók

4 szelet pontyfilé,
75 dkg héjában főtt burgonya,
2 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
25 dkg zöldpaprika,
3 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
vaj,
pirospaprika, őrölt bors, só.

Lecsós ponty elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük zsírjára.
A szalonnadarabkákat kiszedjük, és a zsírjában elkészítjük a lecsót.
A halszeleteket sűrűn beirdaljuk, és enyhén megsózzuk.
Kivajazott tűzálló tálba beletesszük a meghámozott, felkarikázott burgonyát, közben megsózzuk.
A szalonnadarabokat rászórjuk a burgonyára, majd rárakjuk a megsózott halfiléket, és betakarjuk a lecsóval.
A tejfölben elkeverjük a pirospaprikát, és a tetejére locsoljuk.
Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten fél órát sütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tíz =

Scroll to top