Lecsós ponty

A lecsós ponty olyan hal étel, aminek a titka az irdalásban van, mert egyébként roppant egyszerűen elkészíthető: az összetevőket összerakjuk és készre sütjük a sütőben.

Lecsót már tudunk készíteni (ugye?), talán a burgonyát is meg tudjuk főzni a héjában, marad a ponty beirdalás mint kihívás. A lecsós ponty a következők szerint készítendő:

Lecsós ponty receptje

Hozzávalók

4 szelet pontyfilé,
75 dkg héjában főtt burgonya,
2 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
25 dkg zöldpaprika,
3 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
vaj,
pirospaprika, őrölt bors, só.

Lecsós ponty elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük zsírjára.
A szalonnadarabkákat kiszedjük, és a zsírjában elkészítjük a lecsót.
A halszeleteket sűrűn beirdaljuk, és enyhén megsózzuk.
Kivajazott tűzálló tálba beletesszük a meghámozott, felkarikázott burgonyát, közben megsózzuk.
A szalonnadarabokat rászórjuk a burgonyára, majd rárakjuk a megsózott halfiléket, és betakarjuk a lecsóval.
A tejfölben elkeverjük a pirospaprikát, és a tetejére locsoljuk.
Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten fél órát sütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

20 − három =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close