Karácsonyi mandulás pisztráng

Ha karácsonyra nem valamilyen hagyományos ételt szeretnél elkészíteni, akkor próbáld ki a mandulás pisztrángot! Szinte pillanatok alatt kész, egyszerűen elkészíthet halétel.

Mandulás pisztráng

Hozzávalók

  • 4 db pisztráng (kb. 1 kg),
  • 2 citrom,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg mandula,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só.

Mandulás pisztráng elkészítése

  1. A pisztrángot megsózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd szitált zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. A halat a felforrósított vajba tesszük, és megsütjük.
  3. A sütésből visszamaradt vajban a metéltre vágott mandulát megpirítjuk.
  4. Citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  5. A tálra helyezett pisztrángra öntjük a pirított mandulát.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

Scroll to top