Ha karácsonyra nem valamilyen hagyományos ételt szeretnél elkészíteni, akkor próbáld ki a mandulás pisztrángot! Szinte pillanatok alatt kész, egyszerűen elkészíthet halétel.
Mandulás pisztráng
Hozzávalók
- 4 db pisztráng (kb. 1 kg),
- 2 citrom,
- 5 dkg zsemlemorzsa,
- 10 dkg mandula,
- 1 csokor petrezselyem,
- só.
Mandulás pisztráng elkészítése
- A pisztrángot megsózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd szitált zsemlemorzsába forgatjuk.
- A halat a felforrósított vajba tesszük, és megsütjük.
- A sütésből visszamaradt vajban a metéltre vágott mandulát megpirítjuk.
- Citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- A tálra helyezett pisztrángra öntjük a pirított mandulát.