Kapros-gombás fogasszeletek

A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Kapros-gombás fogasszeletek hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé,
  • 3 dkg vaj,
  • 15 dkg gomba,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 csokor kapor,
  • őrölt fehér bors, só.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése

  1. A fogasfiléket felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Kisebb zománcos tepsit kivajazunk, és beletesszük a halszeleteket, és meghintjük borssal.
  3. Kevés vizet öntünk alá, rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát, fóliával letakarjuk, majd a sütőben készre pároljuk.
  4. A halhúst kiszedjük, a tejfölből, tejszínből, lisztből habarást készítünk, és a gombás párolólét besűrítjük.
  5. Finomra vágott kaporral ízesítjük.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és a kész mártást a halra öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése - hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × egy =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close