Kapros-gombás fogasszeletek

A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Kapros-gombás fogasszeletek hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé,
  • 3 dkg vaj,
  • 15 dkg gomba,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 csokor kapor,
  • őrölt fehér bors, só.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése

  1. A fogasfiléket felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Kisebb zománcos tepsit kivajazunk, és beletesszük a halszeleteket, és meghintjük borssal.
  3. Kevés vizet öntünk alá, rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát, fóliával letakarjuk, majd a sütőben készre pároljuk.
  4. A halhúst kiszedjük, a tejfölből, tejszínből, lisztből habarást készítünk, és a gombás párolólét besűrítjük.
  5. Finomra vágott kaporral ízesítjük.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és a kész mártást a halra öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése - hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

Scroll to top