Kapros-gombás fogasszeletek

A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Kapros-gombás fogasszeletek hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé,
  • 3 dkg vaj,
  • 15 dkg gomba,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 csokor kapor,
  • őrölt fehér bors, só.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése

  1. A fogasfiléket felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Kisebb zománcos tepsit kivajazunk, és beletesszük a halszeleteket, és meghintjük borssal.
  3. Kevés vizet öntünk alá, rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát, fóliával letakarjuk, majd a sütőben készre pároljuk.
  4. A halhúst kiszedjük, a tejfölből, tejszínből, lisztből habarást készítünk, és a gombás párolólét besűrítjük.
  5. Finomra vágott kaporral ízesítjük.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és a kész mártást a halra öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése - hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 4 =

Scroll to top