A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Kapros-gombás fogasszeletek hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 60 dkg fogasfilé,
- 3 dkg vaj,
- 15 dkg gomba,
- 4 dkg liszt,
- 1 dl tejföl,
- 2 dl tejszín,
- 1 tojássárgája,
- 1 csokor kapor,
- őrölt fehér bors, só.
Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése
- A fogasfiléket felszeleteljük, és megsózzuk.
- Kisebb zománcos tepsit kivajazunk, és beletesszük a halszeleteket, és meghintjük borssal.
- Kevés vizet öntünk alá, rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát, fóliával letakarjuk, majd a sütőben készre pároljuk.
- A halhúst kiszedjük, a tejfölből, tejszínből, lisztből habarást készítünk, és a gombás párolólét besűrítjük.
- Finomra vágott kaporral ízesítjük.
- A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és a kész mártást a halra öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.