Halfilé vajasan

A hal filézett ponty, fogas vagy bármilyen halfilé lehet. A legfinomabb halfilé vajasan talán a fogasból készül.

Hozzávalók

  • 50-60 dkg halfilé,
  • köretnek főtt burgonya,
  • 8-10 dkg vaj,
  • citromkarika.

A halfilé elkészítése vajasan

  1. A halat előre besózzuk.
  2. A szeleteket rostélyra rakjuk.
  3. Faszénparázson 5-10 perc alatt elkészül.
  4. Készíthetjük úgy is, hogy a halszeleteket előre megsütjük, és
    az asztalnál már csak a vajat forrósítjuk.
  5. A tányérokra kitálaljuk a köretet, a halfilét, meglocsoljuk citrommal, majd leöntjük a forró, habzó vajjal.
  6. Köretként főtt burgonyát vagy krumplipürét adhatunk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

18 − 5 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close