Halfilé vajasan

A hal filézett ponty, fogas vagy bármilyen halfilé lehet. A legfinomabb halfilé vajasan talán a fogasból készül.

Hozzávalók

  • 50-60 dkg halfilé,
  • köretnek főtt burgonya,
  • 8-10 dkg vaj,
  • citromkarika.

A halfilé elkészítése vajasan

  1. A halat előre besózzuk.
  2. A szeleteket rostélyra rakjuk.
  3. Faszénparázson 5-10 perc alatt elkészül.
  4. Készíthetjük úgy is, hogy a halszeleteket előre megsütjük, és
    az asztalnál már csak a vajat forrósítjuk.
  5. A tányérokra kitálaljuk a köretet, a halfilét, meglocsoljuk citrommal, majd leöntjük a forró, habzó vajjal.
  6. Köretként főtt burgonyát vagy krumplipürét adhatunk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − négy =

Scroll to top