Halfilé vajasan

A hal filézett ponty, fogas vagy bármilyen halfilé lehet. A legfinomabb halfilé vajasan talán a fogasból készül.

Hozzávalók

  • 50-60 dkg halfilé,
  • köretnek főtt burgonya,
  • 8-10 dkg vaj,
  • citromkarika.

A halfilé elkészítése vajasan

  1. A halat előre besózzuk.
  2. A szeleteket rostélyra rakjuk.
  3. Faszénparázson 5-10 perc alatt elkészül.
  4. Készíthetjük úgy is, hogy a halszeleteket előre megsütjük, és
    az asztalnál már csak a vajat forrósítjuk.
  5. A tányérokra kitálaljuk a köretet, a halfilét, meglocsoljuk citrommal, majd leöntjük a forró, habzó vajjal.
  6. Köretként főtt burgonyát vagy krumplipürét adhatunk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + tizennyolc =

Scroll to top