Szüreti góbépaprikás

A szüreti góbépaprikás egy birkából készült finomság, kedvelt székelyföldi, paprikás étel. Hagymát pirítunk, megpároljuk a birkahúst, a zöldbabot, végül behabarjuk. Szüretre (is) ajánljuk!

Szüreti góbépaprikás hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg birkahús,
  • 40 dkg zöldbab,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • pirospaprika,
  • só.

Szüreti góbépaprikás elkészítése

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk.
  2. Megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockára vágott húst, és megsózzuk.
  3. Kevés vízzel félpuhára pároljuk, ekkor beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldbabot, és együtt puhára pároljuk.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk vele a gulyást.
  5. A paprikást galuskával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizennégy =

Scroll to top