A szüreti góbépaprikás egy birkából készült finomság, kedvelt székelyföldi, paprikás étel. Hagymát pirítunk, megpároljuk a birkahúst, a zöldbabot, végül behabarjuk. Szüretre (is) ajánljuk!
Szüreti góbépaprikás hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
60 dkg birkahús,
40 dkg zöldbab,
8 dkg füstölt szalonna,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só.
Szüreti góbépaprikás elkészítése
A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk.
Megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockára vágott húst, és megsózzuk.
Kevés vízzel félpuhára pároljuk, ekkor beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldbabot, és együtt puhára pároljuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk vele a gulyást.