Húsvéti rántott bárány

Recept:

A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben – csak az alapanyagban –  nem különbözik tőle. Ez egy egyszerű recept, ne szúrjuk el!

A kicsontozott báránycombból kisebb szeleteket vágunk, enyhén kiveregetjük, és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 12 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Frissen sütött hasábburgonyát adunk hozzá. Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy citromszeletet teszünk, és salátával diszítjük.

Trükk

Nem kell nagyon kiklopfolni, nem jó ha hártya vékony a hús!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 11 =

Scroll to top