Egri birkacomb

Egri vár, Egri bikavér, Egri birkacombA egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.

Egri birkacomb hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg birkacomb,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 4 dkg liszt,
  • 2-3 evőkanál paradicsompüré és olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl egri bikavér,
  • szemes bors, kakukkfű, őrölt bors, só.

Egri birkacomb elkészítése

  1. A húst vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.
  2. Megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban mindegyik oldalát megsütjük.
  3. Kivesszük a húst, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a felkarikázott zöldségeket, majd meghintjük liszttel, és hozzáöntjük a paradicsompürét.
  4. Szemes borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort, és a húst visszatéve puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús megpuhult, felszeleteljük, és a mártást rászűrjük.
  6. Burgonyakrokettel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

Scroll to top