Egri birkacomb

Egri vár, Egri bikavér, Egri birkacombA egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.

Egri birkacomb hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg birkacomb,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 4 dkg liszt,
  • 2-3 evőkanál paradicsompüré és olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dl egri bikavér,
  • szemes bors, kakukkfű, őrölt bors, só.

Egri birkacomb elkészítése

  1. A húst vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.
  2. Megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban mindegyik oldalát megsütjük.
  3. Kivesszük a húst, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a felkarikázott zöldségeket, majd meghintjük liszttel, és hozzáöntjük a paradicsompürét.
  4. Szemes borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntjük a bort, és a húst visszatéve puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús megpuhult, felszeleteljük, és a mártást rászűrjük.
  6. Burgonyakrokettel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × 3 =

Scroll to top