Báránypörkölt húsvétra

A pörkölt nokedlivel az igazi!Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk.

A báránypörkölt hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg bárány eleje,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,

A báránypörkölt elkészítése

  1. Nagyobb kockákra vágjuk a bárányhúst.
  2. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott foghagymát és kevés vízzel felengedjük.
  3. Beletesszük a húst, megsózzuk és fedő alatt rövid lében pároljuk.
  4. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a cikkekre szelt paradicsomot.
  5. Készre főzzük, ízlés szerint galuskával, sós burgonyával tálaljuk.
  6. Húsvétkor is jó étvágyat kívánunk!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 13 =

Scroll to top