Báránypörkölt húsvétra

A pörkölt nokedlivel az igazi!Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk.

A báránypörkölt hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg bárány eleje,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,

A báránypörkölt elkészítése

  1. Nagyobb kockákra vágjuk a bárányhúst.
  2. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott foghagymát és kevés vízzel felengedjük.
  3. Beletesszük a húst, megsózzuk és fedő alatt rövid lében pároljuk.
  4. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a cikkekre szelt paradicsomot.
  5. Készre főzzük, ízlés szerint galuskával, sós burgonyával tálaljuk.
  6. Húsvétkor is jó étvágyat kívánunk!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

három × 2 =