Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk.
A báránypörkölt hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 80 dkg bárány eleje,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 10 dkg paradicsom,
- 10 dkg zöldpaprika,
- 1 gerezd fokhagyma,
- pirospaprika,
- só
A báránypörkölt elkészítése
- Nagyobb kockákra vágjuk a bárányhúst.
- Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott foghagymát és kevés vízzel felengedjük.
- Beletesszük a húst, megsózzuk és fedő alatt rövid lében pároljuk.
- Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a cikkekre szelt paradicsomot.
- Készre főzzük, ízlés szerint galuskával, sós burgonyával tálaljuk.
- Húsvétkor is jó étvágyat kívánunk!