Báránypörkölt húsvétra

A pörkölt nokedlivel az igazi!Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk.

A báránypörkölt hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg bárány eleje,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,

A báránypörkölt elkészítése

  1. Nagyobb kockákra vágjuk a bárányhúst.
  2. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott foghagymát és kevés vízzel felengedjük.
  3. Beletesszük a húst, megsózzuk és fedő alatt rövid lében pároljuk.
  4. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a cikkekre szelt paradicsomot.
  5. Készre főzzük, ízlés szerint galuskával, sós burgonyával tálaljuk.
  6. Húsvétkor is jó étvágyat kívánunk!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

Scroll to top