Bárányérmék pirított gombával

Recept:

A húsvéti ételek kedvence – a nyúl mellett – a bárány. A gomba pedig mindig finom, így a bárányérmék pirított gombával joggal pályázhat a kedvenc húsvéti recept címére.

A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiveregegetjük. Meghintjük sóval és borssal, majd kevés olajban hirtelen megsütjük. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük. A sütésből visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel izesítjük, és megpirítjuk. Rátesszük a megsült hússzeleteket, és 1-2 perc alatt összeforraljuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.

Trükk

Bármilyen gombával el lehet készíteni, mi az általánosan beszerezhetők közül a csiperkét ajánljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 2 =

Scroll to top