Bárányborda jóasszony módra

Recept:

A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem.

A húsból 8 egyforma szeletet vágunk a bordacsonttal együtt. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban megsütjük. A sütésből visszamaradt olajba tesszük a kockára vágott szalonnát, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyöngy hagymát és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára darabolt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és erős tűzön jól összepirítjuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránygerinc,
  • 5 dkg liszt,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna,
  • 12 dkg gyöngyhagyma,
  • 15 dkg gomba,
  • fél csokor petrezselyem,
  • só,
  • őrölt bors,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Tálaláskor a megsütött húsra halmozzuk a gombás-szalonnás ragut, és frissen sütött kockaburgonyával körítjük.

Trükk

Más hússal – mondjuk sertés karajjal- kipróbálná?
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

1 Comment

  1. zsuzsi2011-11-23

    Nagyon jó ez a recept biztosan kipróbálom majd!
    Jó ez az oldal várom már mindig az új recepteket!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − egy =

Scroll to top