Recept:
A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem.
A húsból 8 egyforma szeletet vágunk a bordacsonttal együtt. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban megsütjük. A sütésből visszamaradt olajba tesszük a kockára vágott szalonnát, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyöngy hagymát és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára darabolt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és erős tűzön jól összepirítjuk.
Hozzávalók
- 60 dkg báránygerinc,
- 5 dkg liszt,
- 10 dkg kolozsvári szalonna,
- 12 dkg gyöngyhagyma,
- 15 dkg gomba,
- fél csokor petrezselyem,
- só,
- őrölt bors,
- olaj a sütéshez.
Tálalás
Tálaláskor a megsütött húsra halmozzuk a gombás-szalonnás ragut, és frissen sütött kockaburgonyával körítjük.
Trükk
Más hússal – mondjuk sertés karajjal- kipróbálná?
Nagyon jó ez a recept biztosan kipróbálom majd!
Jó ez az oldal várom már mindig az új recepteket!