A bárányborda gombával, sajttal készül, utóbbit a sütőben olvasztjuk rá a kész ételünkre. De mit és hogyan csináljunk előtte? A receptből kiderül!
Nem túl gyakori étel a mindennapjainkban a bárány. Pedig nagyon finom! Mégpedig azért, mert a bárány a birka fiatal példánya, tehát a húsa is gyengébb a birkáénál.
Hozzávalók
- 60 dkg báránygerinc csont nélkül,
- 20-20 dkg gomba és sajt,
- 6 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- fél csokor petrezselyem,
- őrölt fehér bors,
- só.
Bárányborda gombával, sajttal recept
- A húsból 8 egyforma szeletet vágunk.
- A kés lapjával kissé megveregetjük, megsózzuk, meghintjük borssal.
- Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a lisztbe mártott hússzeleteket ebben megsütjük.
- A sütésből visszamaradt vajba tesszük a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, míg a levét elfőli.
- Mindegyik hússzeletre kevés pirított gombát halmozunk, egy-egy vékony szelet sajttal letakarjuk, és kivajazott tepsiben, a sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
- Én valamilyen krumpliból készült köretet javasolok hozzá.