Bárányborda gombával, sajttal

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A bárányborda gombával, sajttal készül, utóbbit a sütőben olvasztjuk rá a kész ételünkre. De mit és hogyan csináljunk előtte? A receptből kiderül!

Nem túl gyakori étel a mindennapjainkban a bárány. Pedig nagyon finom! Mégpedig azért, mert a bárány a birka fiatal példánya, tehát a húsa is gyengébb a birkáénál.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránygerinc csont nélkül,
  • 20-20 dkg gomba és sajt,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél csokor petrezselyem,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Bárányborda gombával, sajttal recept

  1. A húsból 8 egyforma szeletet vágunk.
  2. A kés lapjával kissé megveregetjük, megsózzuk, meghintjük borssal.
  3. Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a lisztbe mártott hússzeleteket ebben megsütjük.
  4. A sütésből visszamaradt vajba tesszük a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, míg a levét elfőli.
  5. Mindegyik hússzeletre kevés pirított gombát halmozunk, egy-egy vékony szelet sajttal letakarjuk, és kivajazott tepsiben, a sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
  6. Én valamilyen krumpliból készült köretet javasolok hozzá.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Bárány receptek, Gombás receptek, Rakott ételek sütőben Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − 1 =