Bárányborda gombával, sajttal

A bárányborda gombával, sajttal készül, utóbbit a sütőben olvasztjuk rá a kész ételünkre. De mit és hogyan csináljunk előtte? A receptből kiderül!

Nem túl gyakori étel a mindennapjainkban a bárány. Pedig nagyon finom! Mégpedig azért, mert a bárány a birka fiatal példánya, tehát a húsa is gyengébb a birkáénál.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránygerinc csont nélkül,
  • 20-20 dkg gomba és sajt,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél csokor petrezselyem,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Bárányborda gombával, sajttal recept

  1. A húsból 8 egyforma szeletet vágunk.
  2. A kés lapjával kissé megveregetjük, megsózzuk, meghintjük borssal.
  3. Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a lisztbe mártott hússzeleteket ebben megsütjük.
  4. A sütésből visszamaradt vajba tesszük a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, míg a levét elfőli.
  5. Mindegyik hússzeletre kevés pirított gombát halmozunk, egy-egy vékony szelet sajttal letakarjuk, és kivajazott tepsiben, a sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
  6. Én valamilyen krumpliból készült köretet javasolok hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 2 =

Scroll to top