Quantcast

Zöldséges halpástétom

A zöldséges halpástétom elkészítésekor még az aszpik is szóba kerül. Nem titok, hogy a zselatin is játszik, de inkább olvassuk el a receptet és minden kiderül. Fagyasztott halfilét használunk, tehát azt először ki kell engedni. Ha mikrohullámú sütőt használsz, felgyorsíthatod a folyamatot!

Zöldséges halpástétom elkészítése

  1. A halszeleteket szobahőmérsékleten felengedjük, az apróra vagdalt zöldségeket margarinban megpároljuk.
  2. A halak közül a nagyobbakat kissé kiklopfoljuk, picit megsózzuk, és citromlével meglocsoljuk.
  3. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a halszeleteket úgy, hogy a halhús túlérjen a formán.
  4. A maradék halfilét 20-25 dkg-nyit megdaráljuk, keverőtálba tesszük, és hozzátesszük a kihűtött zöldségeket, a habbá vert tejszínt és a tojásfehérjét.
  5. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
  6. A kibélelt formába a tölteléket belesimítjuk, ráhajtjuk a halszeletet, betakarjuk fóliával, és közepes hőmérsékletű vízgőzös sütőben 1 és negyed óráig sütjük.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk, aszpikkal átfényezzük, és szeletekben tálaljuk.
  8. Az aszpik elkészítése: a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, majd mikor kezd hűlni, ecsettel megkenjük a haltekercs tetejét.

Hozzávalók

  • 60 dkg tőkehalfilé,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 karalábé,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojásfehérje,
  • margarin,
  • citrom,
  • 1 teáskanál zselatin,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Törtburgonyát javasolunk hozzá.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

19 + hét =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház