Zöldséges halpástétom

A zöldséges halpástétom elkészítésekor még az aszpik is szóba kerül. Nem titok, hogy a zselatin is játszik, de inkább olvassuk el a receptet és minden kiderül. Fagyasztott halfilét használunk, tehát azt először ki kell engedni. Ha mikrohullámú sütőt használsz, felgyorsíthatod a folyamatot!

Zöldséges halpástétom elkészítése

  1. A halszeleteket szobahőmérsékleten felengedjük, az apróra vagdalt zöldségeket margarinban megpároljuk.
  2. A halak közül a nagyobbakat kissé kiklopfoljuk, picit megsózzuk, és citromlével meglocsoljuk.
  3. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a halszeleteket úgy, hogy a halhús túlérjen a formán.
  4. A maradék halfilét 20-25 dkg-nyit megdaráljuk, keverőtálba tesszük, és hozzátesszük a kihűtött zöldségeket, a habbá vert tejszínt és a tojásfehérjét.
  5. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
  6. A kibélelt formába a tölteléket belesimítjuk, ráhajtjuk a halszeletet, betakarjuk fóliával, és közepes hőmérsékletű vízgőzös sütőben 1 és negyed óráig sütjük.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk, aszpikkal átfényezzük, és szeletekben tálaljuk.
  8. Az aszpik elkészítése: a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, majd mikor kezd hűlni, ecsettel megkenjük a haltekercs tetejét.

Hozzávalók

  • 60 dkg tőkehalfilé,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 karalábé,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojásfehérje,
  • margarin,
  • citrom,
  • 1 teáskanál zselatin,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Törtburgonyát javasolunk hozzá.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 7 =

Scroll to top