Buli közben jól esik egy-egy olyan szendvics, ami felszívja az elfogyasztott alkoholt. A bacon szalonnába tekert töltött zsemle nem csak alkalmas erre, de finom is!
Egy tipp a recept előtt: ha a zsemle helyett négyzet alakú (toast) szeletelt kenyeret használsz, könnyebben meg tudod sütni, mint az egyenetlen felületű zsemlét.
A töltelék elkészítése nem lesz egy bonyolult dolog, ahogy a szendvicsek elkészítése sem. Így készíts magadnak és a családnak egy különleges szendvicset:
Töltött zsemle baconban recept
Hozzávalók
4 db zsemle vagy 8 szelet kenyér,
10 dkg vaj,
1 kávéskanál mustár,
4 vastagabb szelet sajt,
zsemlénként legalább 4 szelet bacon szalonna.
Töltött zsemle elkészítése
A zsemlét kettévágjuk, egy-egy fél szeletet megkenünk a habosra kevert és mustárral ízesített vajjal.
A zsemle két fele közé helyezzünk egy vastag sajtszeletet.
Bacon szalonnával tekerjük körbe a zsemlét.
Szükség esetén fogpiszkálóval rögzítjük a szeleteket, majd kevés olajon egy serpenyőben addig pirítjuk minden oldalát, míg a szalonna ropogós nem lesz.