Vendégváró sonkás kifli

Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg darált, főtt füstölt hús,
  • 2 kemény tojás,
  • kevés tejföl,
  • őrölt bors,
  • a tetejére 1 tojás.

A vendégváró sonkás kifli elkészítése

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és hideg helyen néhány óráig, de még jobb ha egy éjjelen át pihentetjük.
  2. Sütés előtt vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és mindegyikre 1-1 halomnyi - tejföllel, apróra vágott kemény tojással, borssal összekevert - sonkakupacot rakunk.
  3. Kifli alakúra sodorjuk, tetejét megkenjük tojással; tepsibe egymás mellé rakva, forró sütőben szép pirosra sütjük.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy + 16 =