Vendégváró sonkás kifli

Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg darált, főtt füstölt hús,
  • 2 kemény tojás,
  • kevés tejföl,
  • őrölt bors,
  • a tetejére 1 tojás.

A vendégváró sonkás kifli elkészítése

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és hideg helyen néhány óráig, de még jobb ha egy éjjelen át pihentetjük.
  2. Sütés előtt vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és mindegyikre 1-1 halomnyi - tejföllel, apróra vágott kemény tojással, borssal összekevert - sonkakupacot rakunk.
  3. Kifli alakúra sodorjuk, tetejét megkenjük tojással; tepsibe egymás mellé rakva, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 7 =

Scroll to top