Vendégváró sonkás kifli

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg darált, főtt füstölt hús,
  • 2 kemény tojás,
  • kevés tejföl,
  • őrölt bors,
  • a tetejére 1 tojás.

A vendégváró sonkás kifli elkészítése

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és hideg helyen néhány óráig, de még jobb ha egy éjjelen át pihentetjük.
  2. Sütés előtt vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és mindegyikre 1-1 halomnyi - tejföllel, apróra vágott kemény tojással, borssal összekevert - sonkakupacot rakunk.
  3. Kifli alakúra sodorjuk, tetejét megkenjük tojással; tepsibe egymás mellé rakva, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hidegtál receptek, Sós sütemények, sós sütik Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 14 =