Karácsonyi pulykatál

A karácsonyi pulykatál egy hidegtál recept, ami pulykamellből, zöldségekből, gyümölcsből és fűszerezésből áll.

Ez évi (2011, a szerkesztő) utolsó karácsonyi ételünk egy hidegen fogyasztható diós pulykamell, azaz egy hidegtál. Ezzel kívánunk békés karácsonyt minden kedves látogatónknak!

Karácsonyi pulykatál recept

A pulykamellet enyhén sós, zöldséges lében puhára főzzük, bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, a húst vékony szeletekre vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, és néhány percre a cukorból, vízből, ecetből készült salátalébe áztatjuk. A majonézt összekeverjük a ketchuppal és a gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a durvára vágott diót. A pulykahúst a salátafészek közepébe halmozzuk, és gazdagon leöntjük a salátaöntettel. Petrezselyemmel és dióval díszitjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • 5-5 dkg zeller, sárga- és fehérrépa,
  • 12 dkg majonéz,
  • 5dkg cukor,
  • 8 dkg dió,
  • 2 fejes saláta,
  • néhány szál petrezselyem,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 4-5 evőkanál ketchup,
  • gyömbér,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Tálalás

Az asztal közepére nagy tálban kihelyezzük, kis tálkákban kínáljuk.

Trükk

Ma nincs trükk. Jó étvágyat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − négy =

Scroll to top