Karácsonyi pulykatál

A karácsonyi pulykatál egy hidegtál recept, ami pulykamellből, zöldségekből, gyümölcsből és fűszerezésből áll.

Ez évi (2011, a szerkesztő) utolsó karácsonyi ételünk egy hidegen fogyasztható diós pulykamell, azaz egy hidegtál. Ezzel kívánunk békés karácsonyt minden kedves látogatónknak!

Karácsonyi pulykatál recept

A pulykamellet enyhén sós, zöldséges lében puhára főzzük, bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, a húst vékony szeletekre vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, és néhány percre a cukorból, vízből, ecetből készült salátalébe áztatjuk. A majonézt összekeverjük a ketchuppal és a gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a durvára vágott diót. A pulykahúst a salátafészek közepébe halmozzuk, és gazdagon leöntjük a salátaöntettel. Petrezselyemmel és dióval díszitjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • 5-5 dkg zeller, sárga- és fehérrépa,
  • 12 dkg majonéz,
  • 5dkg cukor,
  • 8 dkg dió,
  • 2 fejes saláta,
  • néhány szál petrezselyem,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 4-5 evőkanál ketchup,
  • gyömbér,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Tálalás

Az asztal közepére nagy tálban kihelyezzük, kis tálkákban kínáljuk.

Trükk

Ma nincs trükk. Jó étvágyat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + nyolc =

Scroll to top