A karácsonyi pulykatál egy hidegtál recept, ami pulykamellből, zöldségekből, gyümölcsből és fűszerezésből áll.
Ez évi (2011, a szerkesztő) utolsó karácsonyi ételünk egy hidegen fogyasztható diós pulykamell, azaz egy hidegtál. Ezzel kívánunk békés karácsonyt minden kedves látogatónknak!
Karácsonyi pulykatál recept
Gasztro könyvajánló
A pulykamellet enyhén sós, zöldséges lében puhára főzzük, bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, a húst vékony szeletekre vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, és néhány percre a cukorból, vízből, ecetből készült salátalébe áztatjuk. A majonézt összekeverjük a ketchuppal és a gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a durvára vágott diót. A pulykahúst a salátafészek közepébe halmozzuk, és gazdagon leöntjük a salátaöntettel. Petrezselyemmel és dióval díszitjük.
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamell,
- 5-5 dkg zeller, sárga- és fehérrépa,
- 12 dkg majonéz,
- 5dkg cukor,
- 8 dkg dió,
- 2 fejes saláta,
- néhány szál petrezselyem,
- 1 evőkanál ecet,
- 4-5 evőkanál ketchup,
- gyömbér,
- őrölt fehér bors,
- só.
Tálalás
Az asztal közepére nagy tálban kihelyezzük, kis tálkákban kínáljuk.
Trükk
Ma nincs trükk. Jó étvágyat!