Főtt libamell tejszínes tormamártással

Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség akár ünnepi alkalmakkor is.

Főtt libamell tejszínes tormamártással

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt libamell,
  • 25 dkg torma,
  • 2 dl ecet,
  • 1 dkg porcukor,
  • 2 dl tejszín,
  • só.

Így készül a főtt libamell tejszínes tormamártással

  1. A füstölt libamellet megfőzzük, kihűtjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, és legyező formában tányérra rakjuk.
  2. A tormát lereszeljük, leforrázzuk és kihűtjük.
  3. Az ecetet a porcukorral, a sóval, kevés vízzel összekeverjük, és beletesszük a tormát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az ízesített tormát, amelyet ízlésesen a libamell mellé helyezünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc + 8 =

Scroll to top