Főtt libamell tejszínes tormamártással

Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség akár ünnepi alkalmakkor is.

Főtt libamell tejszínes tormamártással

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt libamell,
  • 25 dkg torma,
  • 2 dl ecet,
  • 1 dkg porcukor,
  • 2 dl tejszín,
  • só.

Így készül a főtt libamell tejszínes tormamártással

  1. A füstölt libamellet megfőzzük, kihűtjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, és legyező formában tányérra rakjuk.
  2. A tormát lereszeljük, leforrázzuk és kihűtjük.
  3. Az ecetet a porcukorral, a sóval, kevés vízzel összekeverjük, és beletesszük a tormát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az ízesített tormát, amelyet ízlésesen a libamell mellé helyezünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + három =

Scroll to top