Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség akár ünnepi alkalmakkor is.
Főtt libamell tejszínes tormamártással
Hozzávalók
- 40 dkg füstölt libamell,
- 25 dkg torma,
- 2 dl ecet,
- 1 dkg porcukor,
- 2 dl tejszín,
- só.
Így készül a főtt libamell tejszínes tormamártással
- A füstölt libamellet megfőzzük, kihűtjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, és legyező formában tányérra rakjuk.
- A tormát lereszeljük, leforrázzuk és kihűtjük.
- Az ecetet a porcukorral, a sóval, kevés vízzel összekeverjük, és beletesszük a tormát.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az ízesített tormát, amelyet ízlésesen a libamell mellé helyezünk.