Zöldborsós tokány recept egyszerűen

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Zöldborsós tokány recept: hagyományos recept, gombával megbolondítva

Hagyományos recept, gombával megbolondítva

Most egy könnyen elkészíthető zöldborsós tokány recept következik képekkel. Lépésről lépésre megmutatom, hogy mit és hogyan csinálj, amikor ezt az ételt készíted. A hagyományos recepthez képest annyit változtattam, hogy a meghatározó sertéshús és zöldborsó mellé a champion gombát is hozzávettem az alapanyagokhoz.

Az alábbi recept egy 8 fős vendégséghez készült főétel leírása, a mennyiségeket eszerint határoztam meg!

Sertéshúsnak lapockát választottam, de elkészíthető tarjából is. Megcsinálhatod csirkehúsból is, mint a tejfölösen készített csikós tokányt.

Következzen a zöldborsós tokány elkészítése:

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1,5 kg sertés lapocka,
  • 50 dkg champion gomba,
  • 60 dkg zöldborsó,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 1 csapott evőkanál liszt.

Zöldborsós tokány recept elkészítése

  1. A füstölt szalonnát vágd csíkokra és kevés olajon kezd el olvasztani.

    Zöldborsós tokány készítés első lépése

    Kezd olvasztani a szalonnát!

  2. A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra és add hozzá a szalonnához.
  3. Mikor a hagyma is és a szalonna is „megüvegesedett”, add hozzá a megtisztított, zsíros részeitől megszabadított, csíkokra vágott sertéshúst.
  4. Folyóvíz alatt mosd meg a champion gombát, szedd le a héját és szeleteld fel, majd keverd a húshoz.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsd, keverd össze és fedő alatt kezd el összepárolni.

    A zöldborsós tokányhoz a végén add hozzá a zöldborsót

    Kezd el párolni, a zöldborsót még ne add hozzá

  6. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add hozzá a zöldborsót. Én mirelit borsót használtam, de nyilván finomabb lesz az étel, ha friss zöldséget használsz.
  7. Végül egy csapott evőkanál liszttel sűrítettem a szaftot. (Ez a mozzanat akár el is hagyható, mivel amúgy is sűrű az étel leve.)
  8. Tálaláshoz párolt rizst ajánlok, mi azzal ettük. Nagyon finom!

Ugye milyen pofon egyszerű így elkészíteni a zöldborsós tokány receptjét? Ha mégsem menne simán az elkészítése, a youtube csatornámon találsz egy videót, ami lépésről lépésre végig vezet a tennivalókon!

Ennek az ételnek rengeteg változata van. Nyugodtan kísérletezz! Tehetsz hozzá például zöldpaprikát, paradicsomot, vagy más fajta gombával is kipróbálhatod! Nehéz lesz elrontani.

Jó étvágyat!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Zöldborsós tokány recept egyszerűen készítve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Gombás receptek, Receptek képekkel, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 3 =