A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar elkészíthető étel!
Tanyasi serpenyős pecsenye hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb,
- 10 dkg kolozsvári szalonna,
- 10 dkg gomba,
- 10 dkg zöldborsó,
- 10 dkg sertés máj,
- 5 dkg liszt,
- 2 fej vöröshagyma,
- fél csokor petrezselyem,
- 3-4 evőkanál olaj,
- őrölt bors, só.
Tanyasi serpenyős pecsenye elkészítése
- A húst felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük.
- Serpenyőbe tesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kiolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a cikkekre darabolt hagymát, a gombát, és borsót.
- Addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
- Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
- Végül beletesszük a csíkokra vágott májat, és készre pirítjuk.
- A kész ragut a megsült hússzeletekre halmozzuk, köretnek sült burgonyát adunk mellé.