Tanyasi serpenyős pecsenye

A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar elkészíthető étel!

Tanyasi serpenyős pecsenye hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg sertés máj,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Tanyasi serpenyős pecsenye elkészítése

  1. A húst felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük.
  2. Serpenyőbe tesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kiolvasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a cikkekre darabolt hagymát, a gombát, és borsót.
  4. Addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
  5. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  6. Végül beletesszük a csíkokra vágott májat, és készre pirítjuk.
  7. A kész ragut a megsült hússzeletekre halmozzuk, köretnek sült burgonyát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 5 =

Scroll to top