Tanyasi serpenyős pecsenye

A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar elkészíthető étel!

Tanyasi serpenyős pecsenye hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna,
  • 10 dkg gomba,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg sertés máj,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Tanyasi serpenyős pecsenye elkészítése

  1. A húst felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük.
  2. Serpenyőbe tesszük a csíkokra vágott szalonnát, és kiolvasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a cikkekre darabolt hagymát, a gombát, és borsót.
  4. Addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
  5. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  6. Végül beletesszük a csíkokra vágott májat, és készre pirítjuk.
  7. A kész ragut a megsült hússzeletekre halmozzuk, köretnek sült burgonyát adunk mellé.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 6 =

Scroll to top