A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?
Libamájjal töltött gombafejek
Hozzávalók
- 24 db gombafej,
- 1 citrom,
- 8 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 35 dkg libamáj,
- majoránna,
- őrölt bors,
- 5 dkg liszt,
- 1,5 dl tej,
- 2 tojássárga,
- 2 cl konyak,
- só.
Hozzávalók a bundázáshoz
- 10 dkg liszt,
- tojás,
- 12 dkg zsemlemorzsa,
- 3 dl olaj a sütéshez.
Így töltsd meg libamájjal a gombafejeket
- Az egyforma nagyságú, nagyobb gombafejeket kiválogatjuk, megmossuk és sós, citromos vízben 1-2 percig főzzük.
- Leszűrjük, és leszárítjuk.
- A vajban a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott libamájat, sóval, majoránnával, borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk.
- Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, és jól kiforraljuk.
- Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd finom szűrőn keresztül áttörjük.
- Kevés konyakkal ízesítjük, és krémmé keverjük.
- Ezzel a gombafejeket megtöltjük, egy-egy fejet összetapasztunk, majd lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk.
- Forró olajban megsütjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!