Libamájjal töltött gombafejek

A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?

Libamájjal töltött gombafejek

Hozzávalók

  • 24 db gombafej,
  • 1 citrom,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 35 dkg libamáj,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojássárga,
  • 2 cl konyak,
  • só.

Hozzávalók a bundázáshoz

  • 10 dkg liszt,
  • tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj a sütéshez.

Így töltsd meg libamájjal a gombafejeket

  1. Az egyforma nagyságú, nagyobb gombafejeket kiválogatjuk, megmossuk és sós, citromos vízben 1-2 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, és leszárítjuk.
  3. A vajban a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott libamájat, sóval, majoránnával, borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk.
  4. Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, és jól kiforraljuk.
  5. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd finom szűrőn keresztül áttörjük.
  6. Kevés konyakkal ízesítjük, és krémmé keverjük.
  7. Ezzel a gombafejeket megtöltjük, egy-egy fejet összetapasztunk, majd lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk.
  8. Forró olajban megsütjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

Scroll to top