Libamájjal töltött gombafejek

A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?

Libamájjal töltött gombafejek

Hozzávalók

  • 24 db gombafej,
  • 1 citrom,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 35 dkg libamáj,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojássárga,
  • 2 cl konyak,
  • só.

Hozzávalók a bundázáshoz

  • 10 dkg liszt,
  • tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj a sütéshez.

Így töltsd meg libamájjal a gombafejeket

  1. Az egyforma nagyságú, nagyobb gombafejeket kiválogatjuk, megmossuk és sós, citromos vízben 1-2 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, és leszárítjuk.
  3. A vajban a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott libamájat, sóval, majoránnával, borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk.
  4. Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, és jól kiforraljuk.
  5. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd finom szűrőn keresztül áttörjük.
  6. Kevés konyakkal ízesítjük, és krémmé keverjük.
  7. Ezzel a gombafejeket megtöltjük, egy-egy fejet összetapasztunk, majd lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk.
  8. Forró olajban megsütjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × 4 =

Scroll to top