Libamájjal töltött gombafejek

A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?

Libamájjal töltött gombafejek

Hozzávalók

  • 24 db gombafej,
  • 1 citrom,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 35 dkg libamáj,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • 5 dkg liszt,
  • 1,5 dl tej,
  • 2 tojássárga,
  • 2 cl konyak,
  • só.

Hozzávalók a bundázáshoz

  • 10 dkg liszt,
  • tojás,
  • 12 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj a sütéshez.

Így töltsd meg libamájjal a gombafejeket

  1. Az egyforma nagyságú, nagyobb gombafejeket kiválogatjuk, megmossuk és sós, citromos vízben 1-2 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, és leszárítjuk.
  3. A vajban a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott libamájat, sóval, majoránnával, borssal fűszerezzük, és puhára pároljuk.
  4. Liszttel megszórjuk, tejjel felengedjük, és jól kiforraljuk.
  5. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd finom szűrőn keresztül áttörjük.
  6. Kevés konyakkal ízesítjük, és krémmé keverjük.
  7. Ezzel a gombafejeket megtöltjük, egy-egy fejet összetapasztunk, majd lisztbe, tojásba, morzsába bundázzuk.
  8. Forró olajban megsütjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

8 + 6 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close