Gombával töltött csirkecomb

Gombás töltött csirkecomb

Tepsiben, zsemle nélkül készítjük ezt a finom gombával töltött csirkecombot. A zsemle a legtöbb töltött csirke töltelékének hozzávalója, ebben a receptben azonban nem szerepel.

Egészen más módon érjük el, hogy finoman összesüljön a töltelék az ételben!

A sült csirke tölteléke egy gombás, tojásos, sajtos massza lesz, ami egyedi ízt ad a csirke felsőcombnak. Lássuk a receptet!

Gombával töltött csirkecomb tepsiben sütve

Ehhez az ételhez egész combot, vagy csak felső csirkecombot javasolok. Ezekbe ugyanis könnyebben be lehet tölteni a sajtos-gombás tölteléket. Itt felső csirkecombot, a zsemlés töltelékes csirkecombhoz egészet használunk.

Hozzávalók

Gomba, hagyma - kell a recepthez!

  • 4 db csirkecomb (felső)
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • olaj,
  • sült csirke fűszersó,
  • őrölt pirospaprika,
  • só,
  • bors.

Gombával töltött csirkecomb recept

  1. Pucold meg a gombát és szeleteld fel nem túl apróra.
  2. A hagymát pucold meg, az olajon dinszteld meg.
  3. Adj hozzá őrölt pirospaprikát keverd el és azonnal tedd bele a gombát.Készül a gombás ragu a töltelékhez
  4. Sóz, borsozd, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt párold meg.
  5. Reszeld le a sajtot és keverd hozzá a gombás raguhoz, majd keverd bele nyersen a tojást is. (Van recept, ami főtt tojást ír a töltelékhez, de hidd el, ide nyers tojás kell!)Nem túl szép a tojásos, sajtos, gombás töltelék
  6. A gombával töltött csirkecomb töltéséhez a bőrt lazítsd fel a húson, a sajtos-gombás tölteléket a hús és a bőr közé töltsd be.
  7. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat két-három kanál olajjal kenj ki, fűszerezd a sült csirke fűszersóval és fektesd rá a megtöltött csirkecombokat. (alulról is fűszerezed az ételt).Betöltve, sütésre várva
  8. Szórd meg az edénybe rakott combokat sült csirke fűszersóval, önts alá egy kevés vizet, takard le alufóliával és tedd a sütőbe.
  9. A sütőt állítsd 200 fokra, légkeveréses állásban kb.: 1,5 órán keresztül süsd fólia alatt.
  10. Ezután vedd le az alufóliát, a csirkecombok tetejét locsold meg az edényben lévő zsiradékkal, majd 10-15 perc alatt fólia nélkül süsd aranybarnára a töltött csirkecombokat.Megsült a gombával töltött csirkecomb
  11. Párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával tálald.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Plussz egy tipp: mielőtt a sütőbe teszed az edényt, azt írtam önts alá egy kis vizet. Próbáld ki, hogy a vizet száraz fehér borral helyettesíted! Nem fogja elrontani az ételt…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gombával töltött csirkecomb tepsiben sütve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =

Scroll to top