Tepsiben, zsemle nélkül készítjük ezt a finom gombával töltött csirkecombot. A zsemle a legtöbb töltött csirke töltelékének hozzávalója, ebben a receptben azonban nem szerepel.
Egészen más módon érjük el, hogy finoman összesüljön a töltelék az ételben!
A sült csirke tölteléke egy gombás, tojásos, sajtos massza lesz, ami egyedi ízt ad a csirke felsőcombnak. Lássuk a receptet!
Gombával töltött csirkecomb tepsiben sütve
Ehhez az ételhez egész combot, vagy csak felső csirkecombot javasolok. Ezekbe ugyanis könnyebben be lehet tölteni a sajtos-gombás tölteléket. Itt felső csirkecombot, a zsemlés töltelékes csirkecombhoz egészet használunk.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb (felső)
- 30 dkg csiperkegomba,
- 1 tojás,
- 10 dkg füstölt sajt,
- olaj,
- sült csirke fűszersó,
- őrölt pirospaprika,
- só,
- bors.
Gombával töltött csirkecomb recept
- Pucold meg a gombát és szeleteld fel nem túl apróra.
- A hagymát pucold meg, az olajon dinszteld meg.
- Adj hozzá őrölt pirospaprikát keverd el és azonnal tedd bele a gombát.
- Sóz, borsozd, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt párold meg.
- Reszeld le a sajtot és keverd hozzá a gombás raguhoz, majd keverd bele nyersen a tojást is. (Van recept, ami főtt tojást ír a töltelékhez, de hidd el, ide nyers tojás kell!)
- A gombával töltött csirkecomb töltéséhez a bőrt lazítsd fel a húson, a sajtos-gombás tölteléket a hús és a bőr közé töltsd be.
- Egy tepsit, vagy tűzálló tálat két-három kanál olajjal kenj ki, fűszerezd a sült csirke fűszersóval és fektesd rá a megtöltött csirkecombokat. (alulról is fűszerezed az ételt).
- Szórd meg az edénybe rakott combokat sült csirke fűszersóval, önts alá egy kevés vizet, takard le alufóliával és tedd a sütőbe.
- A sütőt állítsd 200 fokra, légkeveréses állásban kb.: 1,5 órán keresztül süsd fólia alatt.
- Ezután vedd le az alufóliát, a csirkecombok tetejét locsold meg az edényben lévő zsiradékkal, majd 10-15 perc alatt fólia nélkül süsd aranybarnára a töltött csirkecombokat.
- Párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával tálald.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Plussz egy tipp: mielőtt a sütőbe teszed az edényt, azt írtam önts alá egy kis vizet. Próbáld ki, hogy a vizet száraz fehér borral helyettesíted! Nem fogja elrontani az ételt…





