Gombás lecsó

Korábbi lecsós receptünkbe tököt tettünk, emlékeznek rá? Most a gombás lecsó van porondon. Bevallom, nekem a lecsó gyerek koromban kizárólag a tojással készült változatot jelentette, csak nemrég kezdtem el felfedezni, hogy tojás nélkül is van lecsó. A gomba ebben a receptben ugyan olyan finom, mint bármi másban. Hogy milyen gombát tesz a lecsóba, azt Önre bízom, én a szegfűgombát – más néven tyúkgombát – ajánlom.

Gombás lecsó receptje

Hozzávalók

50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba,
olaj,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.

Gombás lecsó elkészítése

A gombát vékony szeletekre vágjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.
Rövid ideig pároljuk, majd gombaszeleteket, és hámozott paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + öt =

Scroll to top