Hagymát pirítunk, majd belerakjuk a gombát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Jól összepirítjuk, majd tálalható: röviden így készül a fokhagymás gombával pirított paradicsom. Milyen gombát használjunk hozzá? Ízlés szerint!
Fokhagymás gombával pirított paradicsom hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 25 dkg gomba,
- 30 dkg paradicsom,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- oregano, őrölt bors, só.
Fokhagymás gombával pirított paradicsom elkészítése
- A serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
- Rátesszük a cikkekre vágott gombát, és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk.
- Ezt követően beletesszük a zúzott fokhagymát, és a felnegyedelt paradicsomot.
- Sóval, borssal, oreganóval, vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- Néhány percig együtt pirítjuk, majd azonnal tálaljuk.