Fokhagymás gombával pirított paradicsom

Fokhagymás gombával pirított paradicsom | kedvenc-receptek.huHagymát pirítunk, majd belerakjuk a gombát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Jól összepirítjuk, majd tálalható: röviden így készül a fokhagymás gombával pirított paradicsom. Milyen gombát használjunk hozzá? Ízlés szerint!

Fokhagymás gombával pirított paradicsom hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • oregano, őrölt bors, só.

Fokhagymás gombával pirított paradicsom elkészítése

  1. A serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
  2. Rátesszük a cikkekre vágott gombát, és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk.
  3. Ezt követően beletesszük a zúzott fokhagymát, és a felnegyedelt paradicsomot.
  4. Sóval, borssal, oreganóval, vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  5. Néhány percig együtt pirítjuk, majd azonnal tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 12 =

Scroll to top