Fokhagymás gombával pirított paradicsom

Fokhagymás gombával pirított paradicsom | kedvenc-receptek.huHagymát pirítunk, majd belerakjuk a gombát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Jól összepirítjuk, majd tálalható: röviden így készül a fokhagymás gombával pirított paradicsom. Milyen gombát használjunk hozzá? Ízlés szerint!

Fokhagymás gombával pirított paradicsom hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • oregano, őrölt bors, só.

Fokhagymás gombával pirított paradicsom elkészítése

  1. A serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
  2. Rátesszük a cikkekre vágott gombát, és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk.
  3. Ezt követően beletesszük a zúzott fokhagymát, és a felnegyedelt paradicsomot.
  4. Sóval, borssal, oreganóval, vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  5. Néhány percig együtt pirítjuk, majd azonnal tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 + 11 =

Scroll to top