Bélszínérmék gombafejekkel

A bélszínérmék gombafejekkel érlelt marhahúsból a legfinomabb, így ezt a hozzávalót javasoljuk. Az érlelt bélszín nem olcsó mulatság, a hentesek úgy készítik, hogy néhány napig (esetleg 2 – 3 hétig) száraz, hűvös helyen tárolják a marhahúst, ami így magától beérik, azaz a belseje puhább, porhanyósabb, a külseje sötétebb, szárazabb lesz.

A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb marhahús.

Bélszínérmék gombafejekkel hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Bélszínérmék gombafejekkel recept

  1. Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk.
  2. Mindegyiket a kés pengéjének lapjával kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk.
  3. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket.
  4. Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük.
  6. Végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
Recept összefoglaló
Recept:
Bélszínérmék gombafejekkel
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc − három =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close