Bélszínérmék gombafejekkel

A bélszínérmék gombafejekkel érlelt marhahúsból a legfinomabb, így ezt a hozzávalót javasoljuk. Az érlelt bélszín nem olcsó mulatság, a hentesek úgy készítik, hogy néhány napig (esetleg 2 – 3 hétig) száraz, hűvös helyen tárolják a marhahúst, ami így magától beérik, azaz a belseje puhább, porhanyósabb, a külseje sötétebb, szárazabb lesz.

A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb marhahús.

Bélszínérmék gombafejekkel hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Bélszínérmék gombafejekkel recept

  1. Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk.
  2. Mindegyiket a kés pengéjének lapjával kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk.
  3. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket.
  4. Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük.
  6. Végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Bélszínérmék gombafejekkel
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 5 =

Scroll to top