Zöldborsófőzelék tükörtojással

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá. Sült hússal, kolbásszal is előszeretettel fogyasztjuk ezt a kicsit édeskés főzeléket.

Habarással fogjuk sűríteni a főzelékünket, akinek ez gondot okoz, az a hivatkozásra kattintva elolvashatja, mi is az a habarás.

A zöldborsó mellett sárgaborsóból is készítünk főzeléket. A menzák népszerű betonfőzelékének receptje itt olvasható.

Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók

  • 1 kg kifejtett zöldborsó,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • olaj,
  • cukor,
  • só.

Zöldborsófőzelék elkészítése

  1. A borsót kevés – enyhén sós, forrásban lévő – vízbe tesszük, és puhára főzzük.
  2. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés vízzel felhígítva csomómentesre keverjük, majd a megfőtt borsót besűrítjük vele.
  3. A habarással kevergetve felfőzzük, közben ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.
  4. Közben az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a tojásokat egyenként beleütve megsütjük.
  5. A kész zöldborsófőzeléket tálakra merjük és a tükörtojást egy sütőlapáttal óvatosan, anélkül, hogy szétmenne a tetejére rakjuk.
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × kettő =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close