
A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá. Sült hússal, kolbásszal is előszeretettel fogyasztjuk ezt a kicsit édeskés főzeléket.
Habarással fogjuk sűríteni a főzelékünket, akinek ez gondot okoz, az a hivatkozásra kattintva elolvashatja, mi is az a habarás.
Gasztro könyvajánló
A zöldborsó mellett sárgaborsóból is készítünk főzeléket. A menzák népszerű betonfőzelékének receptje itt olvasható.
Zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók
- 1 kg kifejtett zöldborsó,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- 4 tojás,
- olaj,
- cukor,
- só.
Zöldborsófőzelék elkészítése
- A borsót kevés – enyhén sós, forrásban lévő – vízbe tesszük, és puhára főzzük.
- A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés vízzel felhígítva csomómentesre keverjük, majd a megfőtt borsót besűrítjük vele.
- A habarással kevergetve felfőzzük, közben ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.
- Közben az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a tojásokat egyenként beleütve megsütjük.
- A kész zöldborsófőzeléket tálakra merjük és a tükörtojást egy sütőlapáttal óvatosan, anélkül, hogy szétmenne a tetejére rakjuk.
Recept összefoglaló

Recept:
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Szerző:
kedvenc-receptek.hu
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:




