Tökpaprikás

A tökpaprikás más recept oldalakon is szerepel, pontosabban máshol is van ilyen elnevezéssel recept, de nem ugyan azt az ételt jelent, mit mi most közreadunk. Paprikás tökként is ismerhetik ezt a főzelék receptet, melyet friss kenyérrel kínálunk. Érdekessége a receptünknek, hogy hiányzik belőle a tökös ételek egyik legkedveltebb összetevője: a kapor.

Tökpaprikás receptje

Hozzávalók

1,4 kg spárgatök,
6 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
2 dl tejföl,
4 dkg liszt,
1 dl tejszín,
pirospaprika,
só.

Tökpaprikás elkészítése

A tököt nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
A vajban finomra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal beletesszük a tököt.
Letakarva takaréklángon főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a kockákra darabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és együtt néhány percig főzzük.
A tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel a tököt besürítjük, és 2-3 percig forraljuk.
Végül hozzáadjuk a tejszínt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =

Scroll to top