Tökpaprikás

A tökpaprikás más recept oldalakon is szerepel, pontosabban máshol is van ilyen elnevezéssel recept, de nem ugyan azt az ételt jelent, mit mi most közreadunk. Paprikás tökként is ismerhetik ezt a főzelék receptet, melyet friss kenyérrel kínálunk. Érdekessége a receptünknek, hogy hiányzik belőle a tökös ételek egyik legkedveltebb összetevője: a kapor.

Tökpaprikás receptje

Hozzávalók

1,4 kg spárgatök,
6 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
2 dl tejföl,
4 dkg liszt,
1 dl tejszín,
pirospaprika,
só.

Tökpaprikás elkészítése

A tököt nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
A vajban finomra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal beletesszük a tököt.
Letakarva takaréklángon főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a kockákra darabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és együtt néhány percig főzzük.
A tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel a tököt besürítjük, és 2-3 percig forraljuk.
Végül hozzáadjuk a tejszínt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + tíz =

Scroll to top