
Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék készítésétől, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. A recept után eláruljuk, hogyan lehet ezt a kellemetlen mellékhatást kivédeni!
Ez a hagyományos, rántással készített kelkáposzta főzelék. Egyszerű, olcsó és finom!
Ha igazán finom kiegészítőt keresel a kelkáposzta főzelékhez, akkor ezt a fasírt receptet készítsd el hozzá!
Kelkáposzta főzelék recept
Hozzávalók
- 1 kg kelkáposzta,
- 2 evőkanál olaj vagy zsír,
- 2-3 dkg liszt,
- 40 dkg krumpli,
- kapor,
- köménymag,
- fokhagyma,
- só.
Kelkáposztafőzelék elkészítése
- Erős, forró vízsugár alatt megmossuk a kelkáposztát, vagy 1 -2 percig előfőzzük.
- Szeletekre vágjuk, majd a hámozott, kockázott krumplival együtt, köménnyel ízesítve sós vízben kb.: 35 perc alatt megfőzzük.
- Zsemle színű rántással sűrítjük. Gondot okoz a rántás elkészítése és az ételhez adása? Így csináld: Rántás
- Kaporral, vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
- Fasírozottal, sült hússal tálaljuk, fehér kenyeret kínálunk hozzá.

TIPP√: Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék fogyasztásától, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. Mi a főzelék készítése előtt leforrázzuk a kelkáposztát, állítólag ez segít a bajokon!
Kelkáposzta főzelék tálalása
Természetesen ezt a főzeléket meleg tálaljuk, de nem mindegy, hogy mivel. A recept tetején sült oldalassal tálalt főzelék fotóját helyeztük el, de az igazán finom kiegészítő szerintünk a fasírozott. Mindegy, hogy pogácsába, vagy egyben, sütőben sütve készítjük el, a főzelékünk mellé csak ajánlani tudjuk.






