Kelkáposzta főzelék rántással

Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék készítésétől, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. A recept után eláruljuk, hogyan lehet ezt a kellemetlen mellékhatást kivédeni!

Ez a hagyományos, rántással készített kelkáposzta főzelék. Egyszerű, olcsó és finom!

Ha igazán finom kiegészítőt keresel a kelkáposzta főzelékhez, akkor ezt a fasírt receptet készítsd el hozzá! Ha pedig mást is készítenél a kelkáposztából, javasolom a kelkáposztalevélbe göngyölt hús receptjét!

Kelkáposzta főzelék rántással 

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír,
  • 2-3 dkg liszt,
  • 40 dkg krumpli,
  • kapor,
  • köménymag,
  • fokhagyma,
  • só.

Kelkáposzta főzelék elkészítése

  1. Erős, forró vízsugár alatt megmossuk a kelkáposztát, vagy 1 -2 percig előfőzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, majd a hámozott, kockázott krumplival együtt, köménnyel ízesítve sós vízben kb.: 35 perc alatt megfőzzük.
  3. Zsemle színű rántással sűrítjük. Gondot okoz a rántás elkészítése és az ételhez adása? Így csináld: Rántás
  4. Kaporral, vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
  5. Fasírozottal, sült hússal tálaljuk, fehér kenyeret kínálunk hozzá.
Kelkáposzta főzelék recept: Többször felmelegíthető, finom főzelék
Többször felmelegíthető, finom főzelék

TIPP√: Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék fogyasztásától, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. Mi a főzelék készítése előtt leforrázzuk a kelkáposztát, állítólag ez segít a bajokon!

Kelkáposzta főzelék tálalása

Természetesen ezt a főzeléket meleg tálaljuk, de nem mindegy, hogy mivel. A recept tetején sült oldalassal tálalt főzelék fotóját helyeztük el, de az igazán finom kiegészítő szerintünk a fasírozott. Mindegy, hogy pogácsába, vagy egyben, sütőben sütve készítjük el, a főzelékünk mellé csak ajánlani tudjuk.

Kelkáposzta főzelék recept: Fasírozottal és barna kenyérrel tálalva
Fasírozottal és barna kenyérrel tálalva

Összefoglaló

Kelkáposzta főzelék rántással készítve

Igazi menzakaja a kelkáposzta főzelék rántással. Na és? Részletes recept, lépésről lépésre mutatja a kelkáposzta főzelék elkészítését.

Típus: Főétel, Főzelék

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • krumpli
  • olaj
  • liszt
  • fokhagyma

Recept útmutatások: Van aki csak a menzáról ismeri a kelkáposzta főzeléket, mi otthon is gyakran fogyasztjuk. És fel sem puffadunk tőle, agy apró trükk segítségével... Részletes recept, lépésről lépésre mutatja a kelkáposzta főzelék elkészítését.

Szerkesztő Értékelése:
4.25

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × 1 =