Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék: sült oldalassal tálalva
Kelkáposzta főzelék sült oldalassal tálalva

Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzeléktől, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. A recept után eláruljuk, hogyan lehet ezt a kellemetlen mellékhatást kivédeni!

Ha igazán finom kiegészítőt keresel a kelkáposzta főzelékhez, akkor ezt a fasírt receptet készítsd el hozzá!

Kelkáposzta főzelék recept

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír,
  • 2-3 dkg liszt,
  • 40 dkg krumpli,
  • kapor,
  • köménymag,
  • fokhagyma,
  • só.

Elkészítése

  1. Erős, forró vízsugár alatt megmossuk a kelkáposztát, vagy 1 -2 percig előfőzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, majd a hámozott, kockázott krumplival együtt, köménnyel ízesítve sós vízben kb.: 35 perc alatt megfőzzük.
  3. Zsemle színű rántással sűrítjük. Gondot okoz a rántás elkészítése és az ételhez adása? Így csináld: Rántás
  4. Kaporral, vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
  5. Fasírozottal, sült hússal tálaljuk, fehér kenyeret kínálunk hozzá.
Kelkáposzta főzelék recept: Többször felmelegíthető, finom főzelék
Többször felmelegíthető, finom főzelék

TIPP√: Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék fogyasztásától, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. Mi a főzelék készítése előtt leforrázzuk a kelkáposztát, állítólag ez segít a bajokon!

Kelkáposzta főzelék tálalása

Természetesen ezt a főzeléket meleg tálaljuk, de nem mindegy, hogy mivel. A recept tetején sült oldalassal tálalt főzelék fotóját helyeztük el, de az igazán finom kiegészítő szerintünk a fasírozott. Mindegy, hogy pogácsába, vagy egyben, sütőben sütve készítjük el, a főzelékünk mellé csak ajánlani tudjuk.

Kelkáposzta főzelék recept: Fasírozottal és barna kenyérrel tálalva
Fasírozottal és barna kenyérrel tálalva
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Kelkáposzta főzelék készítése rántással
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenhárom =

Scroll to top