Juhtúrós gomba receptje

A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár főételként is feltálalhatunk. Finom recept és nem utolsó sorban látványos, ahogy a kész juhtúrós gombák sorakoznak a tálon! Mivel a bevásárlás a főzés elengedhetetlen része, előre szólunk, hogy érdemes a zöldségesnél nagyfejű gombákat választani ehhez az ételhez.

Bármelyik konyhában fellelhető, egyszerű alapanyagokból, nem ezerféle különleges hozzávalóból készült finom étel.

Juhtúrós gomba receptje

Hozzávalók

  • 12 nagy csiperkegomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors, só.

A töltött csiperke elkészítése

  1. A nagyfejű csiperkegombák szárait kitördeljük és apróra vágjuk.
  2. Kevés vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát rátesszük a felvágott gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel fűszerezve puhára pároljuk.
  3. Miután kihűlt, összekeverjük a villával összetört túróval, majd a gombafejeket megtöltjük vele.
  4. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a töltött gombákat, a tetejükre petrezselyemmel elkevert tejfölt kanalazunk és vajforgácsokat teszünk.
  5. Előmelegített sütőben kb.: 20 perc alatt készre sütjük.

Az ilyen jellegű előételeknél gyakori a kísérletezgetés: van aki mást is tesz a töltelékbe (pl: sonka, szalonna, snidling, stb.), más kihagyja az általunk írt valamelyik alapanyagot. Van aki sajttal szórja meg a tetejét, azaz kísérletezzünk bátran ezzel az étellel!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − hét =

Scroll to top