A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár főételként is feltálalhatunk. Finom recept és nem utolsó sorban látványos, ahogy a kész juhtúrós gombák sorakoznak a tálon! Mivel a bevásárlás a főzés elengedhetetlen része, előre szólunk, hogy érdemes a zöldségesnél nagyfejű gombákat választani ehhez az ételhez.
Bármelyik konyhában fellelhető, egyszerű alapanyagokból, nem ezerféle különleges hozzávalóból készült finom étel.
Juhtúrós gomba receptje
Hozzávalók
- 12 nagy csiperkegomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg juhtúró,
- 2 dl tejföl,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors, só.
A töltött csiperke elkészítése
- A nagyfejű csiperkegombák szárait kitördeljük és apróra vágjuk.
- Kevés vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát rátesszük a felvágott gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel fűszerezve puhára pároljuk.
- Miután kihűlt, összekeverjük a villával összetört túróval, majd a gombafejeket megtöltjük vele.
- Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a töltött gombákat, a tetejükre petrezselyemmel elkevert tejfölt kanalazunk és vajforgácsokat teszünk.
- Előmelegített sütőben kb.: 20 perc alatt készre sütjük.
Az ilyen jellegű előételeknél gyakori a kísérletezgetés: van aki mást is tesz a töltelékbe (pl: sonka, szalonna, snidling, stb.), más kihagyja az általunk írt valamelyik alapanyagot. Van aki sajttal szórja meg a tetejét, azaz kísérletezzünk bátran ezzel az étellel!