Halrudak zöldségszalmán

Recept:

Ha már egyszer megígértem, hogy az előételek számát megnöveljük, akkor itt van hozzá a halrudak zöldségszalmán receptje. De mi az a zöldségszalma? A receptből majd kiderül.Ezzel a könnyű étellel nem lehet egész nap szenet hordani, de ízletes, tápláló és rendkívül egészséges. Azért az is valami…

A halfilét ujjnyi rudacskákra szeleteljük, megszórjuk sóval, kínai fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A zöldségeket gyufaszálnyi metéltre vágjuk, néhány percre forróvízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A halszeleteket étkezési keményítőbe, majd liszttel elkevert tojásba forgatjuk, és olajban megsütjük. A zöldségeket a felkarikázott hagymával kevés felhevített olajban megpirítjuk. Ételízesítővel, gyömbérrel ízesítjük, majd ráöntjük a vízben elkevert keményítőt, és néhány perc alatt készre pároljuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg tengeri halfilé,
  • 60 dkg zöldség vegyesen ( sárga- és fehérrépa, karalábé)
  • 3 szál újhagyma,
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • gyömbér,
  • kínai fűszerkeverék,
  • olaj,
  • ételízesítő,
  • só.

Tálalás

A halat a zöldségraguval együtt tálaljuk.

Trükk

A pirított, gyufaszál vastagságú zöldség a zöldségszalma.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenegy − tizenegy =