Recept:
Ha már egyszer megígértem, hogy az előételek számát megnöveljük, akkor itt van hozzá a halrudak zöldségszalmán receptje. De mi az a zöldségszalma? A receptből majd kiderül.Ezzel a könnyű étellel nem lehet egész nap szenet hordani, de ízletes, tápláló és rendkívül egészséges. Azért az is valami…
A halfilét ujjnyi rudacskákra szeleteljük, megszórjuk sóval, kínai fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A zöldségeket gyufaszálnyi metéltre vágjuk, néhány percre forróvízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A halszeleteket étkezési keményítőbe, majd liszttel elkevert tojásba forgatjuk, és olajban megsütjük. A zöldségeket a felkarikázott hagymával kevés felhevített olajban megpirítjuk. Ételízesítővel, gyömbérrel ízesítjük, majd ráöntjük a vízben elkevert keményítőt, és néhány perc alatt készre pároljuk.
Hozzávalók
- 80 dkg tengeri halfilé,
- 60 dkg zöldség vegyesen ( sárga- és fehérrépa, karalábé)
- 3 szál újhagyma,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- gyömbér,
- kínai fűszerkeverék,
- olaj,
- ételízesítő,
- só.
Tálalás
A halat a zöldségraguval együtt tálaljuk.
Trükk
A pirított, gyufaszál vastagságú zöldség a zöldségszalma.