Halrudak zöldségszalmán

Recept:

Ha már egyszer megígértem, hogy az előételek számát megnöveljük, akkor itt van hozzá a halrudak zöldségszalmán receptje. De mi az a zöldségszalma? A receptből majd kiderül.Ezzel a könnyű étellel nem lehet egész nap szenet hordani, de ízletes, tápláló és rendkívül egészséges. Azért az is valami…

A halfilét ujjnyi rudacskákra szeleteljük, megszórjuk sóval, kínai fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A zöldségeket gyufaszálnyi metéltre vágjuk, néhány percre forróvízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A halszeleteket étkezési keményítőbe, majd liszttel elkevert tojásba forgatjuk, és olajban megsütjük. A zöldségeket a felkarikázott hagymával kevés felhevített olajban megpirítjuk. Ételízesítővel, gyömbérrel ízesítjük, majd ráöntjük a vízben elkevert keményítőt, és néhány perc alatt készre pároljuk.

Hozzávalók

  • 80 dkg tengeri halfilé,
  • 60 dkg zöldség vegyesen ( sárga- és fehérrépa, karalábé)
  • 3 szál újhagyma,
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • gyömbér,
  • kínai fűszerkeverék,
  • olaj,
  • ételízesítő,
  • só.

Tálalás

A halat a zöldségraguval együtt tálaljuk.

Trükk

A pirított, gyufaszál vastagságú zöldség a zöldségszalma.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 17 =

Scroll to top