Gombás tojás

A gombás tojáshoz gombapörkölt alapot készítünk, ebben sütjük meg tojásokat. Egyszerű recept, amit nem lehet elrontani, kivéve, ha elvéted a fűszerezést. Vagy nem olyan állagúra sütöd, mint azt szeretted volna, azaz túl híg, vagy túl kemény lesz a rántotta.

Gombás tojásrántotta

Bármennyire is könnyű elkészíteni, mindig van egy ötlet, amivel még finomabbá tehető az étel. Természetesen a gombás tojás esetében sincs ez másképp. A recept alatt találod a tippcsokrot, amivel finomabbá tehető a gombás tojásrántotta.

Jöjjön a recept!

Hozzávalók

  • 20 dkg csiperke gomba,
  • 4 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • olaj,
  • pirospaprika,
  • só,
  • bors.

Gombás tojás recept

  1. A csiperke gombát készítsd elő: mosd meg folyóvíz alatt, szeleteld fel, majd még egyszer öblítsd át folyóvízzel és hagyd lecsepegni.
  2. A megpucolt vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon kezd el pirítani.
  3. Amikor már megüvegesedett a hagyma a zsiradékban, dobd rá a gombát, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezd, majd fedő alatt kezd el párolni. Vizet nem kell hozzá adni, a gomba úgyis enged levet!
    Gombás tojás: Add a gombát a megpirított vöröshagymához.
    Add a gombát a megpirított vöröshagymához.

    Gombás tojás: Fűszerezd!
    Fűszerezd!
  4. Törj fel négy friss tojást, sózd meg és verd fel. (Minden egyes darabot külön pohárba törj fel, azután öntsd át abba a tálba, amiben majd felvered. Akár a 4. tojás is rossz lehet, jobb az óvatosság!).
  5. Ahány tojás annyi csipet só+1. Ez az én taktikám, ha tojásrántottát készítek.
  6. Amikor a gomba elkészült, öntsd rá a felvert tojásokat.

    Gombás tojás: A felvert tojásokat keverd hozzá a gombás alaphoz
    A felvert tojásokat keverd hozzá a gombás alaphoz
  7. Sütés közben én állandóan keverem, mert nem szeretem a beton kemény rántottát.
  8. Friss fehér kenyérrel, melegen tálald.

Tippek a gombás tojásrántottához

Gombás tojásrántotta: Ha nem szereted a keményre sült tojást, akkor így van kész!
Ha nem szereted a keményre sült tojást, akkor így van kész!

Bármilyen gombával kipróbálhatod, nem fogsz csalódni! Különösen finom a szegfűgombából (más néven „tyúk gomba”) készült rántotta.

Tálaláskor friss zöldség zölddel díszítheted. Gusztusosabb is lesz és finomabb is!

Kipróbálhatod tejföllel (vagy tejszínnel): a kb.: 1 dl tejfölt keverd a felvert tojásokhoz. Lazább lesz a rántotta tőle. (Szerintem finomabb nem, de a gyerekek nálunk így szeretik.)

Ízlések és pofonok különbözőek. Én nem szeretem, ha kőkeményre megül a rántotta. Az íze is más, ha egy kicsit lágyabb állagúra hagyod sütésnél.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gombás tojás recept, gombás tojásrántotta » kedvenc-receptek.hu
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 11 =

Scroll to top