Vegán rakott cukkini nem csak finom, és egészséges, hanem egy nagyon látványos egytálétel. Főételként és akár köretként is fogyaszthatod.
Vegán rakott cukkini recept
Hozzávalók:
- 2 db közepes krumpli,
- 2 db közepes paradicsom,
- 1 db közepes cukkini,
- 1 db vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék (ha nincs szárított bazsalikom és oregánó)
- 1 teáskanál só
Az alapanyagok összeválogatásánál törekedj arra, hogy a krumpli, cukkini, és paradicsom átmérője nagyjából egyforma legyen, mert akkor tudod majd szépen összeállítani az ételt.
Vegán rakott cukkini elkészítése:
- Pucold meg a krumplikat, és szeleteld őket vékony (1-2 mm) vastag karikákra.
- A cukkinit szintén szeleteld fel vékony karikára.
- Keverj össze két evőkanál olíva olajat a toscana fűszerkeverékkel és sóval.
- Tedd egy tálba a felkarikázott krumplit és cukkinit, és forgasd össze a fűszeres olajjal, majd tedd félre.
- Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
- Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg egy csipet sóval és párold üvegesre.
- Add a felaprított fokhagymát a vöröshagymához, és csak nagyon rövid ideig párold, hogy meg ne égjen.
- Terítsd el a hagymát egy kerek sütőtál aljára.
- Karikázd fel vékonyan a paradicsomokat.
- Rétegezd a cukkini, krumpli és paradicsom karikákat a sütőtálban, úgy hogy félig takarják egymást.
- Takard le alufóliával a vegán cukkinit, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Kb.: 30 perc után vedd le a fóliát, és süsd még 30-40 percig fólia nélkül, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
- Tálalás előtt pihentesd 10 percig.
Jó étvágyat a vegán rakott cukkinihez!
Szereted a cukkinis ételeket? Nézz körül a cukkinireceptek.hu weboldalon!