Tepsis lecsós csirkecomb

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Ez a tepsis lecsós csirkecomb recept bőr nélküli, filézett csirkehúsból készül. A lényege, hogy az alapanyagokat megtisztítva, felszeletelve és befűszerezve egy tűzálló tálban össze kell párolni, majd sütni. Joggal kérdezheted: ez ennyire egyszerű? Igen, nézd meg a receptet!

Tepsis lecsós csirkecomb filé

Egyszerű és nagyon finom, lecsós étel

Aki szereti a szaftos ételeket, az biztosan imádni fogja. Ahogy a friss paradicsomból és paprikából készített lecsó átjárja a fűszeres csirkehúst, az mennyei!

A lecsó önmagában is nagyon finom, a magyar konyha egyik remek találmánya. Magában is nagyon finom, de fogyaszthatjuk rizzsel, virslivel, vagy akár tökkel is. Aki a húsos változatokat szereti, annak pedig itt a tepsis lecsós csirkecomb recept:

Hozzávalók

  • 6 db felső csirkecomb filé,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 50 dkg paprika,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
  • 1 teáskanál őrölt kömény,
  • 2-3 evőkanál olívaolaj,
  • só, bors.

Tepsis lecsós csirkecomb elkészítése

  1. Pucold meg a vöröshagymát és a foghagymát, szeleteld fel őket (A fokhagyma pucolásról a linkre kattintva olvashatsz!).
  2. A megtisztított paprikát és a paradicsomot szintén szeleteld fel úgy, ahogy a lecsóhoz szoktad.
    Lecsó alapanyagok felhalmozva

    Lecsó alapanyagok felhalmozva a tálban

  3. Az előkészített zöldségeket terítsd el egy tűzálló tálban, vagy egy tepsiben.
  4. A filézett csirkecombokat tedd rá, majd fűszerezd meg: sóval, borssal, pirospaprikával és a őrölt köménnyel szórd meg, locsolj rá olívaolajat, majd a húst forgasd össze a paprikával, paradicsommal hagymával.
    Tepsis lecsós csirkecomb filé: sütésre kész!

    Sütésre kész!

  5. Rendezd el a tálban egyenletesre az ételt, alufóliával légmentesen takard be.
  6. A 180 fokos sütőben kb.: 1 órát süsd, hogy a hús teljesen átpárolódjon.
  7. Ezután vedd le a fóliát és kb. 30 perc alatt süsd készre a tepsis lecsós csirkét. Elfőli a felesleges levet és még finomabb, intenzívebb lesz az íze.
    Fóliát levéve tedd vissza a sütőbe a lecsós csirkét!

    Vedd le a fóliát, majd tedd vissza a sütőbe az ételt!

  8. Én rizzsel és tarhonyával próbáltam már, mindkettővel nagyon finom!

Hogyan lesz még finomabb a lecsós csirkecomb? Tippcsokor.

Tarhonyával tállalva

Tarhonyával tállalva

Húsos, azaz vastag húsú paprikát használj az elkészítéséhez.
Só helyett használhatsz valamilyen előre elkészített fűszersót. (Van kimondottan sült csirke fűszersó ma boltokban.)
Ezt az étel akkor tudod a legfinomabbra csinálni, ha paprika- és paradicsom szezonban fogsz hozzá. Sem a mirelit, sem a mesterséges körülmények között nevelt növények nem lesznek olyan ízletesek, mint a frissek.
Ha szereted a ropogós csirkebőrt, akkor bőrös csirkecombból készítsd el ezt a lecsós ételt!


A lecsós csirkének számtalan variációja létezik, ez a tepsis módozat. Van aki külön megsüti a csirkét, elkészíti a lecsót és azután összekeveri a kettőt. Van, aki csirkemellre esküszik, mások a filézett csirkecombra. Egy biztos: ezzel a recepttel nem fogsz mellé. Próbáld ki!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Tepsis lecsós csirkecomb recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 18 =