Szalonnás cukkini serpenyőben

A szalonnás cukkini serpenyőben készül, egy igazi parasztos étel, hiszen szalonnával, hagymával és krumplival készítjük el. Ha van olyan serpenyőnk, amelyik nagyon kevés zsiradékkal is képes egyenletesen magas hőfokon sütni, akkor hamar készen leszünk a cukkini elkészítésével és még a vonalainkra is odafigyeltünk. Isteni finom, különösen, ha fokhagymás tejföllel tálaljuk.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ha van friss, zsenge cukkinink, akkor meg sem kell hámozni a felhasználáshoz, ugyanis a cukkini héja ehető! Sőt, a zsenge cukkini belseje is felhasználható. A keményebb, öregebb zöldség héját és a belsejét azonban el kell távolítani, azaz meg kell hámozni. De hogyan tudod eldönteni, hogy maradhat-e a héj vagy sem? Próbáld belenyomni a körmödet a cukkinibe. Ha könnyedén belemegy, akkor maradhat a héj, zsenge a zöldséged.

Szalonnás cukkini serpenyőben: Idősebb cukkinit meghámozzuk és a belsejét is eltávolítjuk
Idősebb cukkinit meghámozzuk és a belsejét is eltávolítjuk

Rakott ételként tepsiben is elkészíthetjük a cukkinit, de a serpenyőben sütve is nagyon finom! Ehhez külön megsütjük a cukkinit, külön elkészítjük a sült krumplit és amikor mindkettő kész, összekeverjük. Próbáld ki ezt az igazán finom ételt! Az alábbi leírás és a recepthez kattintott képek alapján könnyedén el tudod készíteni!

Hozzávalók

  • 1 kg cukkini,
  • 60 dkg krumpli,
  • 20 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma,
  • olaj a sütéshez.

Cukkini serpenyőben: a recept lépésről lépésre, fotókkal

  1. A cukkinit alaposan megtisztítjuk, majd héjával együtt nagyobb kockákra vágjuk. (Ahogy a bevezetőben írtam, ha idősebb a zöldség, meg kell hámozni! A fotókon a hámozott változattal készült egytálétel látható.)
  2. Serpenyőbe tesszük a kockákra vágott kolozsvári szalonnát és a felkockázott hagymával üvegesre pirítjuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: pirítjuk a vöröshagymát és a kolozsvári szalonnát
    Megpirítjuk a vöröshagymát és a kolozsvári szalonnát
  3. Hozzáadjuk a cukkinit, sóval, borssal ízesítjük, és erős tűzön megpirítjuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: fűszerezzük, majd tovább pirítjuk
    Fűszerezzük, majd tovább pirítjuk
  4. Végül hozzákeverjük a hasábokra vágott, bő olajban megsütött burgonyát és el is készült a serpenyős, szalonnás cukkini. (A recept képeken elősütött, mirelit burgonya látható, amit sütőben sütöttünk készre).

    Szalonnás cukkini serpenyőben: kész a finom egytálétel!
    Kész a finom egytálétel!
  5. A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk, átnyomjuk a fokhagymanyomón és a tejfölhöz keverjük, kevés sóval ízesíthetjük.
  6. A szalonnás cukkini mellé külön tálkában tálaljuk.

    Szalonnás cukkini serpenyőben: fokhagymás tejföllel tálaljuk
    Fokhagymás tejföllel tálaljuk

Így tudod gyorsabban elkészíteni ezt a cukkinis receptet

Ha nem akarsz a hasábburgonya elkészítésével bajlódni, akkor számtalan változatát készen megvásárolhatod. Az a legpraktikusabb (szerintem), ami elkészíthető sütőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül, vagy Acti Fry készülékben, minimális olaj felhasználásával.

Összefoglaló

Cukkini serpenyőben: szalonnás, krumplis egytálétel

A szalonnás cukkini serpenyőben készül, egy igazi parasztos étel, hiszen szalonnával, hagymával és krumplival készítjük el. Próbáld ki ezt az igazán finom ételt!

Típus: Főétel, egytálétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 50M

Összes idő: 1H

Hozzávalók:

  • cukkini
  • krumpli
  • kolozsvári szalonna
  • vöröshagyma
  • őrölt bors
  • tejföl
  • gerezd fokhagyma
  • olaj

Recept útmutatások: A cukkini serpenyőben másik használatos neve: paraszt cukkini. Talán azért, mert szalonna van benne? Nem tudom, de egy biztos: ez a recept egy kitűnő ételt eredményez. Próbáld ki!

Szerkesztő Értékelése:
4.66

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

hat + 14 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház